EM-hallien lauantai: Aiturinaiset tulessa – taivuttaako Murto mitaleille?


Lauantaina urakkansa aloittavat muun muassa aiturit. Illan kruunaa naisten seiväsfinaali.
Etusuora: 03.03.2023 20:28Yleisurheilu
EM-hallien lauantai: Aiturinaiset tulessa – taivuttaako Murto mitaleille?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Wilma Murto ja Jarno Koivunen.
EM-halleissa on vilkas suomalaispäivä. Illalla myös mitaliodotukset ovat korkealla, kun Wilma Murto taistelee seiväsfinaalissa.

Päivän ensimmäinen suomalainen on Urho Kujanpää seiväskarsinnassa. Edellisissä kisoissa EM-hallifinaaliin on vaadittu lukemat 560, joten Kujanpään olisi kohennettava runsaasti kauden parastaan 545. Seipään suora karsintaraja finaaliin on 575.

Samuli Samuelsson juoksee 60 metrin alkuerissä. Samassa erässä Samuelssonin kanssa juoksee muun muassa Lamont Marcell Jacobs (SB 6,55) ja Sveitsin Pascal Mancini (SB 6,58). Muuten ryhmä vaikuttaa melko tasaiselta ja hyvällä onnistumisella Samuelssonilla on saumat selviytyä neljän parhaan juoksijan joukkoon, jotka etenevät suoraan illan välieriin.


Aamulla suomalaisista kilpailevat myös kaikki kuusi aituria. Naisaitureista Reetta Hurskeen pitäisi edetä helposti sunnuntaiaamun välieriin. Myös Lotta Harala ja Annimari Korte omaavat hyvät saumat välieriin, mutta se vaatii kaksikolta juoksemista aivan kauden parhaimpien tulostensa tuntumaan.


Miesaitureista suurimmat odotukset kohdistuvat Elmo Lakkaan, joka on tilastoissa sijalla 16. Lakalle sattui kuitenkin todella kova erä ja erityisesti suora jatkopaikka eli kolmen parhaan joukkoon selviytyminen, on tilastojen valossa kovan työn takana. Samassa erässä Lakan kanssa juoksevat muun muassa Pascal Martinot-Lagarde, Damian Czykier ja Paolo Dal Molin.

Santeri Kuusiniemen ja Ilari Mannisen on selkeästi ylisuoriuduttava edetäkseen välieriin.


Illalla suomalaisia nähdään kaksi kappaletta.

Joonas Rinne tippui niukasti EM-hallien 1500 metrin finaalista kaksi vuotta sitten, mutta tällä kertaa mies eteni vakuuttavasti 800 metrin välieriin. Rinteen kanssa samassa erässä juoksee kovia nimiä, kuten länsinaapurimma Andreas Kramer, Espanjan Adrian Ben ja Iso-Britannian Guy Learmonth. Välieriä on kaksi kappaletta, joista molemmista kolme etenee suoraan finaaliin sekä kaksi aikojen perusteella.


Naisten seiväsfinaali on päivän kiinnostavin suomalaislaji. Wilma Murto kuuluu kisan ehdottomiin mitalisuosikkeihin. Ulkoratojen hallitseva Euroopan mestari selvitti karsinnan vaivatta, mikä lupaa hyvää myös finaalia ajatellen. Murron kisatulokset ennen EM-halleja olivat hieman alavireisiä, mutta Murto vaihtoi EM-halleihin eri seipäät ja tämä vaikuttaa toimivan.


Kaupallinen yhteistyö

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi.

  • Kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä
  • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
  • Näytteenotto käy hetkessä ja tulokset yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -palveluun