Ennakko: Viikonlopun kotimaan kilpailut


Etusuora: 06.02.2015 14:00Yleisurheilu
Ennakko: Viikonlopun kotimaan kilpailut
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kotimaisen yleisurheilun parhaimmisto kokoontuu lauantaina Jyväskylä Indoor Gamesiin, joiden ennakko julkaistiin eilen. Tulevana viikonloppuna järjestetään mielenkiintoisia yleisurheilukilpailuja myös muualla Suomessa.

Tampereen Pirkkahallissa käydään lauantaina avoimet Pirkanmaan 17-19-22-vuotiaiden hallikilpailut. 60 metrin kilpaan on ilmoittautunut mm. Borgå Akilleksen 16-vuotias Lauri Tuomilehto, joka hurjasteli matkan viime lauantaina aikaan 6,83. Tulos uupuu vain sadasosan 17-vuotiaiden maailman kärkituloksesta eikä Visa Hongiston 17-vuotiaiden Suomen ennätyskään (6,78) ole kaukana.

Seiväshypyssä tilastokärkenä Tampereen kisaan lähtee Janakkalan Janan Niko Koskinen, joka on tänä vuonna parantanut ennätyksensä jo tulokseen 520. Mukaan on ilmoittautunut myös viime kesänä 530 hypännyt Tomas Wecksten.

Miesten 300 metrin aitajuoksussa on mukana Tähtien kisoissa ennätyksensä lukemiin 37,99 parantanut Joni Vainio-Kaila, joka on kaksien edellisten Kalevan Kisojen 400 metrin aitojen pronssimitalisti. Naisten vastaavalla matkalla kilpailee mm. kaksinkertainen 400 metrin aitojen SM-mitalisti Eveliina Määttänen sekä vuoden 2011 Kalevan kisojen pitkien aitojen pronssimitalisti Oona Hujanen. 400 metrin hallikauden kärkitulosta 56,41 hallussaan pitävä Kuopion Kirsi Pekkanen on myös ilmoittautunut 300 metrin aitajuoksuun.

Viime kesänä 5000 metrin Suomen mestaruuden ylivoimaisella soolojuoksulla voittanut Johanna Peiponen juoksee lauantaina Veitsiluodon Kisa-Veikkojen hallikilpailuissa Haaparannassa. Rovaniemen Lappia edustavan Peiposen kilpailulajina on tällä kertaa 1500 metriä.

Turussa kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina nuorten sarjojen piirinmestaruuksista, missä yhteydessä kamppaillaan myös yleisen sarjan kävelyiden pm-mitaleista. 5000 metrin kävelyyn on ilmoittautunut Turun Weikkoja edustava Aleksi Ojala, joka on mm. tämän matkan kolminkertainen SM-hallimitalisti. Perttelin Peikkojen 18-vuotias monilahjakkuus Elina Kakko on peräti viiden lajin listoilla: 60 metrin aidat, korkeus, pituus, kolmiloikka ja kuula. Kakko edusti Suomea viime kesänä 19-vuotiaiden MM-kisojen seitsenottelussa.

Vaasassa järjestetään sunnuntaina avoimet aluemestaruushallit, joiden 3000 metrin juoksun mielenkiintoisin ilmoittautunut on estejuoksun EM-edustaja ja kolminkertainen Suomen mestari Joonas Harjamäki. Alle 8.20 juoksijoista mukana on myös Lahden Ahkeran Martti Siikaluoma. Vaasan kisojen kuulantyönnössä on mukana keväällä vasta 21 vuotta täyttävä Timo Kööpikkä, joka työnsi viime viikonloppuna Turussa ennätyksensä 17,98. Yli 17 metrin pukkaajista kilpailuun on ilmoittautunut myös Mika Flinkkilä, joka sijoittui viime kesänä Kalevan kisojen kuulantyönnössä neljänneksi.

Sunnuntaina myös moniotellaan Helsingissä ja kävellään kilpaa Espoossa. Helsingin viisiottelussa on mukana Esbo IF:n Jessica Rautelin, joka palkittiin viime kesänä 17-vuotiaana Kalevan kisojen seitsenottelun pronssimitalilla. Espoon Arenakävelyiden 5000 metrille on ilmoittautunut mm. Raahen Vesan Matias Korpela, joka oli kyseisessä lajissa viime vuoden SM-halleissa hopealla.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta