Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova uhkaa menettää olympiakultansa


Etusuora: 31.01.2015 09:55Yleisurheilu
Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova uhkaa menettää olympiakultansa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova on asetettu dopingpannaan ja samalla venäläistä uhkaa myös olympiakullan menetys.

Perjantaina Venäjän antidopingtoimisto asetti Zaripovan kilpailukieltoon biopassissa havaittujen epänormaalien arvojen vuoksi. Zaripovan kilpailukielto on 2,5 vuoden mittainen, mutta se asetettiin alkaneeksi jo kesällä 2013, joka tarkoittanee, että hänellä on oikeus kilpailla jo ensi vuoden Rion olympialaisissa.

Venäjän antidopingtoimiston mukaan Zaripovan tulokset mitätöidään osalta vuosia 2011 ja 2012. Tämä kuitenkin jättäisi Zaripovan maailmanmestaruuden voimaan Daegun MM-kisoista (30.8.2011). Lopullisen tuomion Zaripovan dopingrikkeeseen liittyen antaa IAAF ja IOC.

Perjantaina asetettiin dopingpannaan myös Lontoon olympialaisten seitsenottelun pronssimitalisti Tatyana Chernova. Venäjän urheiluministeri Vitaly Mutkon mukaan dopingkäryt kertovat Venäjän toimivasta dopingkontrollista.

Lähde: theguardian.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta