Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova uhkaa menettää olympiakultansa

Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova uhkaa menettää olympiakultansa


Etusuora: 31.01.2015 09:55Yleisurheilu
Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova uhkaa menettää olympiakultansa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Estejuoksun olympiavoittaja Julia Zaripova on asetettu dopingpannaan ja samalla venäläistä uhkaa myös olympiakullan menetys.

Perjantaina Venäjän antidopingtoimisto asetti Zaripovan kilpailukieltoon biopassissa havaittujen epänormaalien arvojen vuoksi. Zaripovan kilpailukielto on 2,5 vuoden mittainen, mutta se asetettiin alkaneeksi jo kesällä 2013, joka tarkoittanee, että hänellä on oikeus kilpailla jo ensi vuoden Rion olympialaisissa.

Venäjän antidopingtoimiston mukaan Zaripovan tulokset mitätöidään osalta vuosia 2011 ja 2012. Tämä kuitenkin jättäisi Zaripovan maailmanmestaruuden voimaan Daegun MM-kisoista (30.8.2011). Lopullisen tuomion Zaripovan dopingrikkeeseen liittyen antaa IAAF ja IOC.

Perjantaina asetettiin dopingpannaan myös Lontoon olympialaisten seitsenottelun pronssimitalisti Tatyana Chernova. Venäjän urheiluministeri Vitaly Mutkon mukaan dopingkäryt kertovat Venäjän toimivasta dopingkontrollista.

Lähde: theguardian.com

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset