Kowalczyk ja Stadlober tähdittävät Saariselän FIS-kisoja


Viikonloppuna 17.-18.11. Saariselällä hiihdetään kansainvälinen FIS-Ski Race. Lähtölistoilta löytyy suomalaishiihtäjiä vain kourallinen, mutta ulkomaalaisvieraita ladulla riittää Australiasta asti. Maailmantähdistä ladulle lähtevät Puolan Justina Kowalczyk ja Itävallan Teresa Stadlober.
Etusuora: 15.11.2018 21:37Hiihto
Kowalczyk ja Stadlober tähdittävät Saariselän FIS-kisoja
Ninara from Helsinki, Finland [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Saariselän kaksipäiväinen FIS-Ski Race -tapahtuma starttaa lauantaina klo 9.30 perinteisen tyylin sprintillä. Sprintin perään lauantaina urakoidaan vielä vapaan tyylin väliaikalähdöt, naisilla 5 km ja miehillä 10 km. Sunnuntaina ohjelmassa on naisten 10 km (p) ja miesten 15 km (p).

Naisten sprinttikisan ykkösnimi on Puolan Justina Kowalczyk. Itävallan dieseljyrä Teresa Stadlober keskittyy Saariselällä pelkästään vapaan 5 km -kisaan ja jättää sprintin sekä sunnuntain perinteisen kympin väliin. Suomalaisvärejä naisten sprintissä puolustavat Senni ja Saana Vuolle, Anita Kirvesniemi, Hanna Varjus ja Anni Kaipainen. Miesten sprintin ykkössuosikki on Itävallan Luis Stadlober. Suomalaisista mukana ovat Olli Haavisto, Aapo Tilli ja Ville Ahonen.

Naisten vapaan vitosella Teresa Stadlober on ylivoimainen suosikki. Kowalczyk on kisan kakkosnimi. Suomalaisista kärkipään sijoituksia tavoittelevat tiukimmin Heini Hokkanen ja Suomen Cupin sprinttikakkonen viime viikonlopulta Leena Nurmi. Miesten vapaan kympin tunnetuimmat nimet lienevät Venäjän Aleksander Grebenko ja Itävallan Bernhard Tritscher. Suomalaisten ykkösnimi on kokenut Tero Similä.

Sunnuntain naisten 10 km (p) selvänä suosikkina lähtee Kowalczyk. Etukäteen tiukimman haasteen heittävät Kazakstanin Yelena Kolomina ja Ukrainen Tetiana Antypenko. Suomalaisnaisista menestystä jahtaavat Titta Kuorelahti ja Hanna Varjus. Miesten 15 km (p) hieman nimettömältä lähtölistalta on vaikeampi nostaa suosikkeja esiin. FIS-pisteitä on kerännyt eniten Kazakstanin Olzhas Klimin. Suomalaisista parhailla FIS-pisteillä ladulle lähtevät Topi Kuorelahti ja Kimmo Kymäläinen.

Saariselän kisaohjelma


PäiväAikaLaji
La 17.11.klo 9.30Sprinttikarsinta (p) naiset
La 17.11.klo 9.45Sprinttikarsinta (p) miehet
La 17.11.klo 11.00Sprinttifinaalit (p) miehet, naiset
La 17.11.klo 13.305 km (v) naiset
La 17.11.klo 13.5010 km (v) miehet
Su 18.11.klo 12.1010 km (p) naiset
Su 18.11.klo 12.3015 km (p) miehet


Kisojen viralliset sivut:

FIS SAARISELKÄ
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta