Ruotsin naishiihdon ahdinko syvenee – myös Frida Karlsson sivuun kilpailuista, paluusta ei tietoa


Ruotsin naishiihdon suurlupaus ja viime vuoden Seefeldin MM-kisojen kolminkertainen mitalisti on määrätty kilpailutauolle viime viikolla pidetyn terveystarkastuksen jälkeen.
Veijo Vaakanainen: 09.12.2019 19:05Hiihto
Ruotsin naishiihdon ahdinko syvenee – myös Frida Karlsson sivuun kilpailuista, paluusta ei tietoa
Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Ruotsin naishiihto sai jo kauden alkua ikäviä uutisia, kun maan tähtihiihtäjä Ebba Andersson loukkasi polvensa ja joutuu olemaan poissa kilpailuista ainakin vuodenvaihteeseen asti. Tämän lisäksi maan sprinttiässä Hanna Falk joutuu jättämään koko kauden väliin selkäleikkauksen vuoksi.

Tänään Ruotsin naishiihto sai lisää huonoja uutisia, kun ennen kautta maan ykköstähdeksi veikattu superlupaus Frida Karlsson on määrätty kilpailutauolle, koska hän ei läpäissyt Ruotsin hiihtoliiton terveysvaatimuksia. Karlsson joutuu myös rajoittamaan harjoittelua ja vähentämään kokonaiskuormitusta.

Karlsson joutui jättämään viime viikonlopun maailmancup-kilpailut Lillehammerissa väliin vilustumisoireista johtuen. Viime viikolla tehdyssä terveystarkastuksessa kuitenkin todettiin, ettei Karlssonin tällä hetkellä ole järkevää kilpailla.

- Frida on erittäin määrätietoinen ja kunnianhimoinen. Harjoittelusta on yksinkertaisesti tullut liiallista ja liian intensiivistä. Hänen täytyy nyt ottaa askel taaksepäin saavuttaakseen jälleen tasapainon. Terveys on tärkeämpää kuin urheilullinen suoritus, toteaa Ruotsin maajoukkueen lääkäri Magnus Oscarsson.

Oscarsson ei halua kertoa tarkemmin, mistä vaatimuksista on tarkalleen kysymys tai mitä konkreettisia korjausliikkeitä nyt vaaditaan.

- Se on Fridan ja maajoukkueen lääkäreiden välinen asia ja sellainen asia, josta emme tule kertomaan mitään tarkempia tietoja, Oscarsson toteaa.

Karlsson itse sanoo olevansa erittäin surullinen ja pettynyt ja että hän aikoo tehdä kaikkensa, jotta voisi olla jälleen nopeasti takaisin kilpaladuilla.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, koska Karlsson voi jälleen kilpailla.

- Emme voi spekuloida sillä tällä hetkellä. Frida tarvitsee nyt rauhaa voidakseen keskittyä oikeisiin asioihin eikä siihen, että hän palaisi jossakin tietyssä kilpailussa.

Lähde: svt.se
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta