Geoffrey Kamworor juoksi Kööpenhaminassa hurjan puolimaratonin maailmanennätyksen.
Etusuora: 15.09.2019 14:53Yleisurheilu
Geoffrey Kamworor. Kuva: ChiralJon [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Kenian Geoffrey Kamworor piti rajua vauhtia sunnuntaina Tanskan Kööpenhaminassa käydyllä puolimaratonilla.

10 000 metrillä MM-hopean Pekingissä 2015 saavuttanut Kamworor kellotti uuden maailmanennätyksen 58.01. Kenian Abraham Kiptumin vuosi sitten Valenciassa juoksema aiempi ME-aika kohentui 17 sekunnilla.

Kamworor oli kisassa ylivoimainen, sillä toiseksi tullut maanmies Benard Kipkorir Ngeno hävisi hänelle yli minuutin. Parasta eurooppalaisvauhtia piti Norjan Sondre Nordstad Moen, joka oli kilpailun yhdeksäs ajalla 1:00.20. Ajalla Moen sijoittuu Euroopan kaikkien aikojen tilastossa jaetulle kymmenennelle sijalle.

Kisan paras suomalainen oli Aki Nummela, joka tuli maaliiin ajassa 1:07.53 sijalla 72. Matti Rauma hävisi Nummelalle kaksi sekuntia ennätyksellään 1:07.55. Rauma sijoittui kisassa sijalle 73.