Pauli Nevalan ja Jorma Kinnusen kova kilpakumppani on kuollut – nousi molempien kanssa palkintopallille olympialaisissa


Unkarilainen 1960-luvun keihäänheittotähti Gergely Kulcsár on kuollut. Kulcsar oli kuollessaan eilen keskiviikkona 86-vuotias.
Etusuora: 13.08.2020 14:47Yleisurheilu
Pauli Nevalan ja Jorma Kinnusen kova kilpakumppani on kuollut – nousi molempien kanssa palkintopallille olympialaisissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Gergely Kulcsár muistetaan Suomessa hyvin, sillä hän nousi palkintokorokkeelle olympialaisissa samaan aikaan sekä Pauli Nevalan että Jorma Kinnusen kanssa.

Tokion olympiafinaalissa 1964 unkarilainen oli hopealla häviten Nevalalle vain niukasti tuloksella 82,32. Mexicon olympiafinaalissa 1968 hän paiskasi 87,06 ja hävisi vain Kinnuselle sekä kisan voittaneelle Janis Lusisille. Olympiapronssin Kulcsár oli napannut jo Roomassa 1960 juuri ennen neljänneksi sijoittunutta Väinö Kuismaa.

EM-pronssia Kulcsárille irtosi Tukholmassa 1958 ja Budapestissa 1966. Siviiliammatiltaan Kulcsár oli liikunnanopettaja. Hän työskenteli kotimaassaan muun muassa liikuntakasvatuksen apulaisprofessorina. Heittolajien päävalmentajana hän toimi kotimaansa ohella myös Kuwaitissa 1980-luvulla.

Lähde: olympia.hu
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta