Juuso Haarala ja Verneri Suhonen taistelivat keskenään voitosta perjantaina Ruotsin Bodenissa vapaan hiihtotavan sprintissä.
Etusuora: 19.02.2021 14:44Hiihto
Kuva: Tomi Mäkipää
Verneri Suhonen Vuokatin Suomen Cupissa syksyllä 2020.
Juuso Haarala ja Verneri Suhonen kilpailivat perjantaina lumisateisessa Bodenissa vapaan hiihtotavan sprintissä. Molemmat etenivät finaaliin lunastaen jatkopaikat helpoilla ja vahvoilla erähiihdoilla. Kaksikko oli jo karsinnassa huippuvauhdissa. Haarala oli karsinnan nopein ja Suhonen kolmas.

Finaalissa Haarala otti joukon komentoonsa heti alussa Suhosen tarkkaillessa tilannetta takajoukoissa. Kisan puolivälissä Haarala kiristi keulassa vauhtia ja sai eroa muuhun porukkaan. Suhonen nosti pikkuhiljaa sijoitustaan ja nousi kisan loppupuolella toiseksi.

Suomalaiset irtaantuivat kahdestaan kisan voittotaistoon ja Suhonen onnistui loppukirissä ohittamaan Haaralan.

Kisan kolmanneksi hiihti 18-vuotias ruotsalaislupaus Edvin Anger, joka sijoittui reilu viikko sitten Vuokatin alle 20-vuotiaiden MM-sprintissä perinteisellä hiihtotavalla seitsemänneksi. Nuorten MM-sprintissä kultaa huuhtoi Suomen Niilo Moilanen.

Naisten sprinttikilpailun voitti Anna Dyvik ennen junnutähtiä Moa Hanssonia ja Louise Lindströmiä.

Bodenin kisaviikonloppu jatkuu lauantaina 10/15 km (p) väliaiklähdöillä ja sunnuntaina 10/15 km (v) takaa-ajoilla. Myös lauantain ja sunnuntain kilpailut näkyvät suorana lähetyksenä Aftonbladetin sivuilta.