Lillehammer: Hakola sprintin kuudes – Herola pisteille yhdistetyssä


Lillehammerin maailmancup käynnistyi tänään perjantaina maastohiihdon sprinttikilpailulla sekä yhdistetyllä. Suomalaisittain parhaiten menestyi Ristomatti Hakola.
Etusuora: 30.11.2018 18:58Hiihto
Lillehammer: Hakola sprintin kuudes – Herola pisteille yhdistetyssä
Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Lillehammerissa vapaan hiihtotavan sprinttien parissa. Ristomatti Hakola eteni jälleen finaaliin ja sijoittui kuudenneksi. Myös Joni Mäki jatkoi vahvoja otteitaan ja hiihti välieriin, sijoittuen lopulta kymmenenneksi.

Hakola oli tyytyväinen finaalipaikkaansa, mutta löysi myös parannettavaa.

– Kuudes sija, kauden ensimmäinen finaali. Finaali on aina finaali ja ne paikat maistuu. Olisin voinut olla röyhkeämpi, vähän oli jo maitohappoa ja lähtökin oli vähän huono, en päässyt parhaille pelipaikoille, kommentoi Hakola.

23-vuotias Joni Mäki jäi finaalipaikasta vain 23 sadasosaa.

– Aika-ajoista lähtien tosi hyvää kulkua. Taktisesti kypsempää hiihtoa, kuin mitä Rukalla. Harmittaa, että jäi finaalipaikka niin lähelle. Ehkä se ehtii sieltä tulla vielä kauden aikana, kommentoi Mäki.

Mäki ja Hakola hiihtivät samassa puolivälierässä ja ottivat siitä kaksoisvoiton.

– Hakola sanoi ennen hiihtoa, että Ikinä ei hänen aikana ole molemmat suomalaiset päässeet jatkoon samasta erästä, nyt tuli sekin tehtyä, totesi Mäki.

Iivo Niskanen putosi puolivälierissä ja muiden suomalaismiesten kilpailu katkesi karsintaan.

Krista Pärmäkoski hiihti ainoana suomalaisnaisena karsinnasta jatkoon, mutta kilpailu päättyi puolivälieriin.

– Aika-ajo oli mulle aika ominainen sijoitus. Erässä alku oli tosi vaikea, oli paljon sählinkiä. Loppua kohden lähti rullaamaan ja pääsin haastamaan kärkikolmikkoa. Ehkä vähän harmittaa, mutten osaa olla pettynyt, kun fiilis oli kuitenkin parempi kuin viime viikonloppuna ja se lupaa hyvää viikonlopulle, kommentoi Pärmäkoski.

Ilkka Herola pisteille Lillehammerissa – Leevi Mutru ja Wille Karhumaa kolaroivat ladulla


Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Lillehammerissa. Suomalaisia ei nähty tänään kärjessä, Ilkka Herolan ollessa ainoa, joka hiihti maailmancupin pisteille 29. sijallaan.
Mäkiosuuden jälkeen Herola oli sijalla 36.

– Hyppyä pitää työstää, vähän on kisatilanteissa vaikeata. Pikkuhiljaa paranee. Ei auta, kun pitää leuka ylhäällä ja jatkaa hommia, kommentoi Herola.

Suomalaisilla oli myös ladulla epäonnea, kun Leevi Mutru ja Wille Karhumaa kolaroivat alamäessä keskenään ja tilanteessa katkesi muun muassa Mutrulla suksikin. Matka jatkui kuitenkin maaliin asti.

Lillehammer Maailmancup - Katso tulokset

Hiihdon maailmancup jatkuu seuraavaksi Beitostölenin maailmancupissa, mikä kilpaillaan 8-9. joulukuuta. Tämän jälkeen hiihdetään vielä Davosin maailmancup 15-16. joulukuuta ennen joulutaukoa.

Hiihtävät palaavat joulutauolta 29. joulukuuta, kun Italian Toblachissa käynnistyy legendaarinen hiihdon Tour de Ski 2018-2019.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta