IAAF tiukentaa maratoonarien dopingseurantaa - Keniaan dopinglaboratorio

IAAF tiukentaa maratoonarien dopingseurantaa - Keniaan dopinglaboratorio


Etusuora: 17.02.2015 20:10Yleisurheilu
IAAF tiukentaa maratoonarien dopingseurantaa - Keniaan dopinglaboratorio
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kenian ja Venäjän maratoonarien dopingkäryt ovat saaneet IAAF:n tiukentamaan maratoonarien dopingkontrollia.

Erityisesti suurten kaupunkimaratonien, kuten Lontoon, New Yorkin, Bostonin, Chicagon ja Berliinin järjestäjät panostavat entistä enemmän huippujuoksijoiden testaamiseen tulevina vuosina. Tämä tarkoittanee, että maratonien yhteydessä 150 kärkijuoksijaa testataan tiheämmin. Testejä on tarkoitus järjestää myös kilpailujen ulkopuolella.

IAAF:n anti-doping toimikunnanjohtaja Thomas Capdeville mukaan, suuri edistysaskel dopingin vastaiselle työlle on myös Keniaan avautuva dopingtestauslaboratorio. Se mahdollistaa kenialaisten, etiopialaisten ja ugandalaisten veritestauksen. Tähän mennessä erityisesti kenialaisten testaus on ollut hankalasti järjestettävissä, sillä olosuhteista johtuen näytteiden säilyminen laboratorioon asti on ollut hankalasti järjestettävissä. Laboratorion on tarkoitus avata ovensa kolmen kuukauden kuluessa.

Sport24.co.za

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketit