IAAF tiukentaa maratoonarien dopingseurantaa - Keniaan dopinglaboratorio


Etusuora: 17.02.2015 20:10Yleisurheilu
IAAF tiukentaa maratoonarien dopingseurantaa - Keniaan dopinglaboratorio
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kenian ja Venäjän maratoonarien dopingkäryt ovat saaneet IAAF:n tiukentamaan maratoonarien dopingkontrollia.

Erityisesti suurten kaupunkimaratonien, kuten Lontoon, New Yorkin, Bostonin, Chicagon ja Berliinin järjestäjät panostavat entistä enemmän huippujuoksijoiden testaamiseen tulevina vuosina. Tämä tarkoittanee, että maratonien yhteydessä 150 kärkijuoksijaa testataan tiheämmin. Testejä on tarkoitus järjestää myös kilpailujen ulkopuolella.

IAAF:n anti-doping toimikunnanjohtaja Thomas Capdeville mukaan, suuri edistysaskel dopingin vastaiselle työlle on myös Keniaan avautuva dopingtestauslaboratorio. Se mahdollistaa kenialaisten, etiopialaisten ja ugandalaisten veritestauksen. Tähän mennessä erityisesti kenialaisten testaus on ollut hankalasti järjestettävissä, sillä olosuhteista johtuen näytteiden säilyminen laboratorioon asti on ollut hankalasti järjestettävissä. Laboratorion on tarkoitus avata ovensa kolmen kuukauden kuluessa.

Sport24.co.za
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta