Superjunnut vauhdissa Imatran FIS-hiihdoissa: Rebecca Immonen ja Miska Poikkimäki päivän nopeimmat


Imatran FIS-hiihdoissa 16.12. nuoret olivat vauhdissa. Miesten 10 km (v) kilpailun nopein oli 18-vuotias Miska Poikkimäki ja naisten 5 km (v) kilpailun ykkönen oli 20-vuotias Rebecca Immonen.
Etusuora: 16.12.2018 19:24Hiihto
Superjunnut vauhdissa Imatran FIS-hiihdoissa: Rebecca Immonen ja Miska Poikkimäki päivän nopeimmat
18-vuotias lupaus Miska Poikkimäki oli vireessä sunnuntain Imatran FIS-hiihtojen 10 km vapaan tyylin kisassa. Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava Poikkimäki voitti 20-vuotiaiden sarjan ja oli myös 13,2 sekuntia nopeampi kuin miesten sarjan voittaja Pyhäjärven Pohdin Joel Ikonen. Päivän kolmanneksi nopeimman ajan hiihti niinikään 20-vuotiaiden sarjassa hiihtänyt Viron 19-vuotias Martin Himma. Hän jäi Poikkimäestä peräti 33,5 sekuntia.

Poikkimäestä tuli viikonlopun tuplavoittaja, sillä hän voitti myös lauantaisen junioreiden perinteisen sprintin. Hänen kauden päätähtäin on Lahdessa tammikuussa järjestettävät nuorten MM-hiihdot. Poikkimäki niitti menestystä jo kaudella 2016-2017 voittamalla Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Turkissa perinteisen tyylin 7,5 km kisan ja olemalla toinen vapaan sprintissä.

– Pitää yrittää vähän maltillisemmin vetää syksy läpi, ettei toista samoja virheitä. Isoin virhe oli, että kun tulin kipeäksi, en malttanut. Olisi vaan pitänyt pysyä pois kauemmin treenaamasta. Siitäpä se lähti. Ei mikään iso virhe, mutta se alkoi kostautua ja tuli isoksi, Poikkimäki totesi syyskuussa seuransa Vuokatti Ski Teamin haastattelussa (vuokattiskiteam.fi).

Naisten sarjan ykkönen oli Nastolan Nasevan 20-vuotias Rebecca Immonen. Hän kukisti niukasti 0,4 sekunnilla Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakalan. Kolmanneksi hiihti Vantaan Hiihtoseuraa edustava virolainen Mariel Merilii Pulles 13,2 sekuntia Immoselle hävinneenä.

Immonen hiihti viime talvena nuorten MM-kisoissa Sveitsin Gomsissa Suomen nelossijan saavuttaneessa viestijoukkueessa yhdessä Jasmin Kähärän, Anita Korvan ja maailmancupissa tällä kaudella edukseen esiintyneen Eveliina Piipon kanssa. Henkilökohtaisilla matkoilla Immosen paras sijoitus Gomsissa oli skiathlonin 26. sija. Tulevana keväänä myös Immonen tähtää Lahden nuorten MM-hiihtoihin.

Imatra FIS-hiihdot 16.12.2018 - FIS-tulokset


FIS-tuloksissa on listattuna päivän nopeimmat ajat kaikista sarjoista, joissa hiihdettiin sama matka kuin yleisessä sarjassa.

Naiset 5 km (v)


SijaKilpailijaAika
1.Rebecca Immonen 🇫🇮12:31.5
2.Maija Hakala 🇫🇮+0.4
3.Mariel Merilii Pulles 🇪🇪+13.2
4.Valentyna Kaminska 🇺🇦+22.1
5.Josefiina Book 🇫🇮+20.8
6.Vilma Jylhä 🇫🇮+23.5


Miehet 10 km (v)


SijaKilpailijaAika
1.Miska Poikkimäki 🇫🇮22:25.8
2.Joel Ikonen 🇫🇮+13.2
3.Martin Himma 🇪🇪+33.5
4.Vili Hämäläinen 🇫🇮+43.3
5.Arsi Ruuskanen 🇫🇮+44.5
6.Oskari Hokka 🇫🇮+50.9

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta