Pituuden Euroopan mestari kärähti dopingista


Pituushypyn Euroopan mestari Ineta Radēviča on kärynnyt dopingista. Radevica toimii nykyisin kotimaansa yleisurheiluliiton puheenjohtajana.
Etusuora: 26.11.2018 23:19Yleisurheilu
Pituuden Euroopan mestari kärähti dopingista
Ineta Radevica juhli EM-kultaa Barcelonassa 2010. Kuva: Erik van Leeuwen [GFDL]
Uransa jo lopettanut latvialainen pituushyppääjä Ineta Radēviča on kärynnyt dopingin käytöstä Lontoon olympialaisissa 2012. Tuolloin pituusfinaalin neloseksi sijoittuneen Radēvičan uusilla menetelmillä analysoidusta näytteestä on löydetty merkkejä Oxandrolone-nimisen anabolisen steroidin käytöstä.

Tapauksesta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että Radēviča toimii nykyisin Latvian yleisurheiluliiton puheenjohtajana. Radevica on naimisissa NHL:ssäkin pelanneen venäläisen jääkiekkoilijan Petr Schastlivyn kanssa ja heillä on yhteinen poika.

Ineta Radēviča saavutti pituushypyssä EM-kullan Barcelonassa 2010 ja MM-pronssin Daegussa 2011. Hänen ennätyksensä on 692 Barcelonan EM-finaalista.

Lontoon olympialaisten naisten pituuden finalisteista ovat jo aiemmin kärynneet viidenneksi sijoittunut Venäjän Anna Nazarova ja seitsemänneksi yltänyt Valko-Venäjän Nastassia Mironchyk-Ivanova.

Lähde: TVN24 SPORT