Järvenpää, Richardsson ja Raitanen maastomestaruuksiin

Etusuora: 07.05.2017 17:24Yleisurheilu
Maastojuoksun Suomen mestaruudet ratkottiin sunnuntaina Vierumäellä. Yleisessä sarjassa mestaruuksiin juoksivat Jarkko Järvenpää, Camilla Richardsson ja Topi Raitanen.

Miesten 12 kilometrillä kärkikaksikko oli sama kuin viime vuonna: Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää oli ykkönen ennen suunnistaja Frederic Tranchandia. Keväällä puolimaratonin SM-kultaa voittanut Järvenpää voitti Turun Tovereiden Tranchandia 13,6 sekuntia. Tänä vuonna jo ratakympin ennätyksensä juossut Arttu Vattulainen (Joensuun Kataja) oli pronssilla 42 sekuntia voittajasta jääneenä. Muut jäivät kärjestä yli minuutin.

Naisten kuudella kilometrillä hyvää Vasa IS:n Camilla Richardsson karkasi lopulta voittoon kukistaen Kristiina Mäen (Lahden Ahkera) yli 15 sekunnilla. Forssan Salaman Janica Mäkelä sijoittui kolmanneksi 29 sekuntia Richardssonin takana. Alkumatkasta kärjessä kovaa vetänyt Johanna Peiponen (Rovaniemen Lappi) hyytyi neljänneksi.

Miesten neljällä kilometrillä Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen uusi viime vuotisen mestaruutensa. Hallikaudella hienosti juossut Samu Mikkonen (Kuopion Reipas) kukisti hopeakamppailussa Jarkko Järvenpään, jolle siis mitali molemmilta matkoilta. Neljänneksi juossut Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen jäi mitalisijoista kymmenisen sekuntia.

Miesjunioreiden kisoissa voittajina palkittiin Someron Esan Veikka Saren (P15 4 km), Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander (M17 4 km), Espoon Tapioiden Tomi Lehto (M19 6 km) ja Turun Urheiluliiton Robin Ryynänen (M22 6 km). Ylivoimaiset Helander ja Lehto jättivät kilpakumppaninsa yli 20 sekunnin päähän ja Ryynäsenkin voittomarginaali oli yli 16 sekuntia.

Naisjunioreiden neljän kilometrin kisoissa sarjojensa ykkösiä olivat Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso (T15), Savonlinnan Riennon Reetta Joronen (N17), Suolahden Urhon Saija Seppä (N19) ja Kuortaneen Kunnon Aino Kivenmäki (N22). Tiukin kamppailu nähtiin 19-sarjassa, jossa Seppä voitti Forssan Salaman Astrid Snällin vajaalla kahdella sekunnilla. Vain tämä kaksikko juoksi neljän kilometrin matkan kovempaa vauhtia kuin 15-sarjan voittanut Korkealaakso.