Etusuora: 30.07.2016 18:38Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Eliittikisasarja jatkui lauantaina Joensuussa. Parhaimmat suomalaissuoritukset nähtiin tällä kertaa juoksuradalla.

Uusimäki kärkiaikaan 400 metrillä

Naisten 400 metrillä Hilla Uusimäki kirmasi voittoon ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 53,14. Tulos nostaa Uusimäen Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulle yhdeksännelle sijalle. Ulkoradalla viimeksi kovempaa on juossut Kirsi Mykkänen vuonna 2006 - Ella Räsänen juoksi hallissa 52,37 kolme vuotta sitten.

Uusimäki juoksi Kalevan kisoissa vain 400 metrin aidat, jotka hän voitti ennätyksellään 57,40. 400 metrin sileän Suomen mestari Katri Mustola sijoittui Joensuun kisassa kakkoseksi kauden parhaallaan 53,96.

Nokelainen heitti jälleen yli 60 metriä

Miesten 3000 metrillä Arttu Vattulainen (8.05,17) ja Ossi Kekki (8.07,93) siirsivät ennätyksensä lähemmäs 8 minuutin rajaa. Voittoon juoksi Andi Noot (EST) ajalla 8.02,25.

Nooralotta Neziri voitti pika-aidat ajalla 13,00. Alkuerissä ennätyksensä 13,46 juossut Lotta Harala sortui finaalissa vilppilähtöön.

Naisten 800 metrillä Sara Kuivisto sijoittui neljänneksi ajalla 2.04,87, joka jää naisen ennätyksestä vain 9 sadasosaa. Miesten kasilla paras suomalainen Jaakko Laakso oli myöskin neljäs ajalla 1.49,04.

Naisten keihäässä tuore Suomen mestari Heidi Nokelainen oli ainoa 60 metrin ylittäjä avauskierroksen heitollaan 60,87. Hän on heittänyt pidemmälle vain viikko sitten Kalevan kisoissa (60,98).

Miesten keihäässä puolestaan Tanel Laanmäe (EST) oli ainoa 80 metrin ylittäjä (80,61). Suomalaisista paras oli Sampo Lehtola tuloksella 77,96.

Rion olympiakisoihin matkaava SE-hyppääjä Linda Sandblom jäi korkeuskisassa tulokseen 181. Hän hävisi kisan uusinnan jälkeen Viron Grete Udrasille.

Miesten 100 metrillä Dentarius Locke (USA) kiihdytti voittoajaksi 10,27, ja 200 metrillä Ramil Guliyev (TUR) juoksi kauden parhaansa 20,37.