Johaug palasi voittajana ladulle Beitostölenissä

Therese Johaug palasi kilpailukieltonsa jälkeen voitokkaasti takaisin kilpaladuille. Norjalaisten kauden avanneessa Beitostölenin 10 km perinteisen tyylin Johaug jätti toiseksi tullutta Ingvild Flugstad Östbergiä 23,9 sekuntia.
Etusuora: 16.11.2018 14:00Hiihto
Therese Johaug. Kuva: By Iso76 [GFDL or CC BY-SA 3.0 ], from Wikimedia Commons
Therese Johaug jatkoi siitä mihin ennen kilpailukieltoaan jäi. Hän voitti Beitöstolenin 10 km (p) kilpailun 23,9 sekunnin erolla ennen Ingvild Flugstad Östbergiä. Kolmanneksi sijoittunut Kari Oyre Slind jäi jo minuutin päähän Johaugista.

Johaug ei ole erityisen tunnettu rivakasta alkuvauhdistaan, mutta nyt hän otti hiihdon komentoonsa jo parin kilometrin jälkeen. 2,2 km väliajoissa Johaug johti 4,3 sekunnin erolla Östbergiin ja 9,5 sekunnin erolla Slindiin. Kilpailun kärkikolmikko pysyi siis samana 2,2 km väliajasta loppuun saakka. Ainoastaan aikaerot kasvoivat, kun Johaug kiristi tavoilleen uskollisena tahtia kisan loppua kohti.

Johaugin lisäksi myös Ingvild Flugstad Östberg voi olla tyytyväinen kauden avaukseensa pysyttyään ainoana Johaugin tuntumassa. Heidi Weng sen sijaan sai runsaasti mietittävää, kun maailmancupia viime vuosina hallinnut norjalainen jäi kansallisen kisan seitsemänneksi lähes kahden minuutin erolla voittajaan.

Johaug oli kilpaillut edellisen kerran lumella 2. huhtikuuta 2016, jolloin hän voitti Beitostölenissä 30 km:n Norjan mestaruuden. Johaug kilpaili rullasuksilla kesällä ja oli murskaavan ylivoimainen Lysebotnissa käydyssä 7,5 km:n kisassa. Onkin mielenkiintoista seurata, päättyykö Therese Johaugin comeback olympiakultajuhliin Pekingissä. Henkilökohtainen olympiakulta nimittäin puuttuu vielä Johaugin muuten täyteen pakatusta palkintokaapista.

Tulokset - Beitostölen FIS 16.11.2018, naiset 10 km (p)