Kiekonheitossa todellinen yllätyställi – nuori hollantilainen latasi yli 70 metriä


Hollantilainen kiekonheittäjä Jorinde van Klinken täräytti itsensä lauantaina kertaheitolla lajinsa kirkkaimpaan kärkeen.
Etusuora: 23.05.2021 06:44Yleisurheilu
Kiekonheitossa todellinen yllätyställi – nuori hollantilainen latasi yli 70 metriä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Helmikuussa 21 vuotta täyttänyt Jorinde van Klinken paiskasi Tucsonissa Yhdysvalloissa uuden Hollannin naisten ennätyksen ja maailman kauden kärkituloksen 70,22. Hänen aiempi Hollannin ennätyksensä oli muutama päivä sitten samassa kaupungissa syntynyt 65,94. Maailman kaikkien aikojen tilastossa Klinken on lauantain tuloksellaan sijalla 25.

Klinken on kehittynyt tänä vuonna hurjasti, sillä vielä viime vuonna hänen ennätyksensä oli vain 61,33. Aikuisten arvokisoissa Klinken on heittänyt kiekkoa Berliinin EM-kisoissa 2018 ja Dohan MM-kisoissa 2019, mutta tie päättyi molemmilla kerroilla karsintaan.

Hollantilaisen aiemmat meriitit ovat tulleet kuulantyönnöstä, jossa hän on nuorten Euroopan mestari 2019 ja MM-pronssimitalisti 2018. Naisten neljän kilon kuulalla hänen ennätyksensä on 17,76.

Tucsonissa nähtiin myös toinen komea kiekkokaari, kun Shadae Lawrence heitti uuden Jamaikan naisten ennätyksen 67,05. 25-vuotiaan jamaikalaisen parin vuoden takainen ennätys kohentui tasan kaksi metriä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta