Väätäinen uskoo yleisurheilun nousuun – Lahjoitti Mestarimylly-projektille 100 taulua


Kaksinkertainen Euroopan mestari Juha Väätäinen uskoo suomalaisen yleisurheilun palaavan vielä maailman huipulle.
Etusuora: 27.03.2019 16:53Yleisurheilu
Väätäinen uskoo yleisurheilun nousuun – Lahjoitti Mestarimylly-projektille 100 taulua
Juha Väätäinen
Juha Väätäinen lahjoitti Mestarimylly-projektiin sata tauluaan ja aikoo olla projektin mukana nostamassa suomalaisia arvokisojen palkintopallille.

- Projektimme kautta haemme seuraavan viiden vuoden aikana 3-5 arvokisamitalia, Väätäinen vakuuttaa.

Mestarimylly-projektin taustalta löytyy monessa mukana ollut valmentaja Mika Järvinen, SUL:n puheenjohtaja kisassakin mukana ollut Niilo Kempe, Väätäinen ja media-alan ammattilainen Jari Porttila.

- Olemme informoineet Urheiluliittoa hankkeestamme ja uusi puheenjohtaja piti hienona sitä, että olemme mukana nostamassa suomalaista yleisurheilua, Järvinen painotti.

Mestarimyllyyn valitaan ensi kesän näyttöjen perusteella noin 10 urheilijaa ikäluokasta 17-20 vuotta. Heiltä odotetaan täydellistä sitoutumista harjoitteluun ja koviin tavoitteisiin, vastaavasti projekti pyrkii vastaamaan urheilijoiden harjoitus- ja muista kuluista.

- Kokoamme projektiin mukaan asiantuntijoita ja osaajia. Jokaisella urheilijalla on käytössään fyssari, hieroja, lääkäri, kaikki testauspaketit ja muu tarvittava. Urheilija saa kaikki palvelut yhdestä puhelinnumerosta, vaikka tunnin sisään, Järvinen vakuuttaa.

- Haluamme myös, että urheilija opiskelee urheilun ohella. Haemme tässä yhteistä polkua mukaan tulevien yritysten kanssa, urheilijoista tulisi heidän nimikkourheilijoita, joita ajetaan sisään myös yrityksen toimintaan. Näin urheilijoilla voisi olla valmis työpaikka, kun he aikanaan lopettavat urheilu-uransa.

Tarkoitus on saada kasaan miljoonan euron tukipotti, josta urheilija/valmentaja pari saa tukea

Urheilijat voivat myös hyödyntää Mobie Sport Academyn opintomateriaalia. Näin he voisivat opiskella digitaalisesti leireillä, kilpailumatkoilla tai kotonaan.

- Kesällä tarkkailemme urheilijoita. Projektiin haetaan avoimella haulla, käymme ehdokkaat läpi ja tiimin pitäisi olla valmiina kun syksy koittaa, Väätäinen valottaa.

Mestarimylly-projekti on avoin kaikille yleisurheilijoille lajista riippumatta. Vaikka Väätäinen muistetaan 5000 ja 10 000 metrin Euroopan mestarina, ei ryhmä ole tarkoitettu vain juoksijoille.

- Ei missään tapauksessa. Projekti on avoinna kaikille. Enkä aio itse hääriä valmentajana, sitä varten meillä on muita henkilöitä, Väätäinen vakuuttaa.

Projektin vetäjänä toimii Helsingissä yleisurheiluvalmentajana vaikuttava Mika Järvinen.

- Projekti etenee askel kerrallaan. Tarkoitus on saada kasaan miljoonan euron tukipotti, josta urheilija/valmentaja pari saa tukea.

- Kaikkien kanssa käydään läpi heidän vuosisuunnitelmat ja rahoitustarve. Tuki jaetaan sitten sen mukaan, Järvinen painottaa.

Lähtökohtana on ensimmäisenä vuonna noin 20 000 euron tukipotti urheilijaa kohden. Todettakoon, että opetusministeriön maksama suuri apuraha on juuri tuo 20 000 euroa. Kevään jaossa Opetusministeriö jakoi sen 11 urheilijalle, Mestarimyllyn on tarkoitus jakaa sama summa vähintään 10 yleisurheilijalle.

Mika Järvinen
Mika Järvinen

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta