Kalevan kisat, torstai: Kestomatkoilla ratkotaan vuoden 2019 ensimmäiset Suomen mestaruudet


Torstaina ratkotaan 10 000 metrin ja kävelyiden Suomen mestaruudet vuosimallia 2019.
Etusuora: 01.08.2019 13:16Yleisurheilu
Kalevan kisat, torstai: Kestomatkoilla ratkotaan vuoden 2019 ensimmäiset Suomen mestaruudet
Eero Saleva Kalevan Kisoissa 2018. Kuva: Tuomas Vitikainen [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Eero Saleva nappaa ensimmäisen Suomen mestaruutensa?


Miesten 10 000 metriä on Kalevan kisojen 2019 ensimmäinen finaali. Kisan lähtöviivalle asettelee tossunsa yhteensä 20 juoksijaa.

Viime vuonna suomalaisista kovinta jälkeä 25 ratakierroksella tehnyt Arttu Vattulainen ei ole kilpailussa mukana. Myöskään viime vuoden Ruotsi-ottelussa mainion 10 000 metrin kilpaillun juossut Jaakko Piesanen ei kisaa vielä torstaina, vaan vasta sunnuntaina 5000 metrillä. Piesanen on kärsinyt loukkaantumisesta alkukesän aikana.

Kisan suosikkeihin lukeutuu Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva. HKV:n mies on juoksi kesäkuun alussa kympin aikaan 29.51 ja myös vitonen on liikkunut mieheltä aivan 14 minuutin tuntumaan. Mikäli kisasta muodostuu kyttäysjuoksu, niin Salevalta löytyy vaihteita vastaamaan kilpakumppanien kiriin.

Ossi Kekki ja Jaakko Nieminen ovat myös mielenkiintoisia nimiä illan kilpailussa. Kekki ei ole vielä alkukesästä päässyt toivomaansa lentoon, mutta Kalevan kisoihin mies tulee lähes kuukauden kisatauolta, joten olisiko tänä aikana vire löytynyt? Jaakko Nieminen juoksi keväällä hyvin puolimaratonin SM-kisoissa, mutta kesän aikana hän ei ole kisaillut.

Jarkko Järvenpään kunto on täysi arvoitus. Kevään maasto- ja maantiejuoksuissa mies ei ole ollut edellisvuosien tasollaan ja miehen viimeinen Instagram-päivitys antaa viitteitä ettei kunto ole huipussaan.

View this post on Instagram

Osuitko sä tavoitteeseesi tänä vuonna🙈? Ei hätää! Starttiviivalla hyvällä fiiliksellä on kaikkein eniten merkitystä! Viime vuonna jätin kovasta kunnosta huolimatta Kalevankisat ja Ruotsi-ottelun väliin ihan vain periaatteesta Suomen Urheiluliittoa kohtaan, huomenna osallistun heistä huolimatta! Kiva että #munseura bongasi viime hetkellä tän kympin kisan koska näin huonossa kunnossa reenit jää yksin vielä herkästi tekemättä, mutta numerolappu rinnassa ei kehtaa jättää huomista 10km lenkkiä kesken📈 Nyt kun urheilu on viime aikoina jäänyt liikaa taka-alalle, niin fiilistä todellakin tarvii nostattaa vaikka lukemalla Fingerporia👍🏼😃. Ei oo vielä liian myöhäistä innostua urheilusta uudestaan ja päätinkin että huomenna hölkkäilen 10 000m Kalevan Kisoissa lähtötason testinä! Ja sitten kohti uusia ennätyksiä2020! Jos ei juoksussa niin vähintäänkin triathlonissa! Tärkeintä että urheilu tuo kivan fiiliksen!

A post shared by Jarkko Jarvenpaa (@jarkkojuoksee) onMiesten ja naisten kävelyt


20 kilometrin kävelyyn on ilmoittautunut seitsemän miestä. Aleksi Ojala on kävellyt ennätyksensä tuntumaan 1.23.41 mutta myös Aku Partanen kykenee mestaruusvauhtiin. Ojala voitti lajin 2015-17 ja Partanen viime kesänä. Kokenut Jarkko Kinnunen on vahvimmin kiinni pronssisijassa.

Naisten 10 kilometrin kisasta on lupa odottaa tasaista. Enni Nurmi ja Hele Haapaniemi ovat kävelleet 20 kilometrin ennätyksensä tänä vuonna, ja myös puolustava mestari Elisa Neuvonen ja 50 kilometrin SE-nainen Tiia Kuikka ovat mukana mestaruustaistossa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta