Kalevan kisojen ennakko: heitot


Etusuora: 30.07.2015 17:16Yleisurheilu
Kalevan kisojen ennakko: heitot
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kalevan kisojen ennakkopaketin päättää heittolajit. Lajin nimen alla on ilmoittautuneiden top-3 kesän tilastotulosten perusteella.

Miehet

Kuula, perjantai 31.7.

[quote_box_center]19,79 Arttu Kangas
19,05 Tomas Söderlund
17,92 Timo Kööpikkä
[/quote_box_center]Kolmesti tänä kesänä 19 metrin rajan ylittänyt Arttu Kangas on kisan ennakkosuosikki. Kesäkuun alussa 19-metrisen pukanneella Tomas Söderlundilla on mahdollisuudet mestaruuteen, jos Kangas haparoi. Pronssissa on tiukimmin kiinni hallissa talvella yli 18 metriä tuupannut Timo Kööpikkä. Kisan jokereita ovat vain pariin kiekkokisaan tällä kaudella osallistunut Henri Pakisjärvi sekä 16,81 muutama viikko sitten työntänyt takavuosien huippu Conny Karlsson.

Kiekko, perjantai 31.7.

[quote_box_center]60,24 Pyry Niskala
58,97 Jouni Walden
55,89 Sami Aartolahti
[/quote_box_center]Pyry Niskalan ja Jouni Waldenin välinen otatus. Niskala on heittänyt tänä kesänä neljästi yli 58 metriä ja kerran yli 60 metriä. Walden taas avasi kautensa reilu viikko sitten melkein 59-metrisellä. Pronssista vääntävät tiukimmin melkein 56 metriä toukokuussa singonnut Sami Aartolahti, ennätyksensä lähelle 55 metriä hinannut Teemu Poikolainen sekä tasaisesti 53 metriä pommittanut Ville Kivioja. Juha Lahdenrannalla, Jouni Helppikankaalla, Mika Loikkasella ja Johan Åkerlundilla on korkeista ikävuosistaan huolimatta erinomaiset mahdollisuudet pistesijoille - 54-metrisen heinäkuun paiskanneella Lahdenrannalle jopa mitaleille.

Moukari, lauantai 1.8.

[quote_box_center]73,46 Tuomas Seppänen
71,89 Jesse Lehto
71,57 Juho Saarikoski
[/quote_box_center]Neljässä kisassa tällä kaudella yli 72 metriä heittänyt Tuomas Seppänen on ennakkosuosikki voittajaksi. Selkävaivainen Juho Saarikoski on ilmoittanut jättävänsä kisat väliin, joten kahdessa kisassa 70 metrisen paukauttanut Jesse Lehto on Seppäsen vahvin haastaja. Niukasti yli 70 metrin tilastotulokset löytyvät tältä vuodelta lisäksi Arno Laitiselta ja Tommi Remekseltä. Viime kaudella mahti-iskussa ollut konkari David Söderberg avaa loukkaantumisten jälkeen kautensa Porissa.

Keihäs, sunnuntai 2.8.

[quote_box_center]89,09 Tero Pitkämäki
86,82 Ari Mannio
86,61 Antti Ruuskanen
[/quote_box_center]Mestaruuden samalla stadionilla kymmenen vuotta sitten pokannut Tero Pitkämäki on vertynyt hurjaan kuntoon ja Antti Ruuskanen tykittää takuuvarmasti 85 metrin tuntumaan. Pekingin MM-lipusta vääntävillä Ari Manniolla ja Teemu Wirkkalalla on kova latinki päällä, joka saattaa synnyttää mahtikaaren tai vastavuoroisesti tuntuvan epäonnistumisen. Alkukesästä kahdesti 80 metriä puhkaissut Toni Sirviö on hieman taantunut, eikä 75 metriä tällä kaudella paiskanneella Harri Haataisella taida olla mahdollisuuksia uran ensimmäiseen mitaliin Kalevan kisoissa.

Naiset

Kuula, perjantai 31.7.

[quote_box_center]15,32 Johanna Pulkkinen
15,15 Sanna Kämäräinen
15,07 Katri Hirvonen
[/quote_box_center]Paluun kuularinkiin tehnyt Johanna Pulkkinen on takuuvarmassa 15 metrin kunnossa. Sanna Kämäräinen on Pulkkisen kovin haastaja. Katri Hirvonen on jämähtänyt viime aikoina alle 15 metrin tuloksiin, ja viime vuonna 15-metrisiä pommittaneen Suvi Helinin kunto on arvoitus, koska hän avaa kilpailukautensa vasta Porissa. 18-vuotias Eveliina Rouvali saattaa tuupata uransa ensimmäisen 15-metrisen, jolla oltaisiin lähellä mitalia.

Kiekko, sunnuntai 2.8.

[quote_box_center]61,07 Sanna Kämäräinen
55,54 Katri Hirvonen
53,15 Tanja Komulainen
[/quote_box_center]Kovakuntoinen Sanna Kämäräinen on ainoa ennakkosuosikki ja voittotulos alkaa toivottavasti kutosella. Himmeämmät mitalit menevät näillä näkymin Katri Hirvoselle ja Tanja Komulaiselle, jotka saattavat paiskata 55 metrin tuntumaan. Yli 50 metrin tilastotulokset tältä vuodelta löytyvät lisäksi Heini Järventaustalta, Salla Sipposelta, Vilma Paakkalalta ja Hanna Rintamäeltä.

Moukari, sunnuntai 2.8.

[quote_box_center]68,43 Merja Korpela
68,25 Inga Linna
65,83 Johanna Salmela
[/quote_box_center]Merja Korpela latoi alkukesästä tasaisesti yli 66 metrin kisoja, mutta tämän hetken kunto on hieman arvoitus. Runsaasti tänä vuonna kilpaillut Inga Linna pyöräytti muutama päivä sitten Sastamalassa 67-metrisen ja on ehkä isoin voittajasuosikki. Jenni Penttilä takoi kesäkuussa tasaisesti 64-metrisiä, mutta heinäkuussa tulostehtailu notkahti hieman. Johanna Salmelalla on takuuvarma perustaso 62 metrin yläpuolella, ja Krista Tervo heittänyt kolmesti tänä vuonna yli 63 metriä. Suvi Koskinen, Milja Jylhänniska ja Heli Rinnekari omistavat kapasiteetin lähelle 65 metrin rajaa.

Keihäs, lauantai 1.8.

[quote_box_center]60,08 Sanni Utriainen
59,86 Heidi Nokelainen
58,81 Oona Sormunen
[/quote_box_center]Kahdesti tänä vuonna 60 metriä ylittänyt Sanni Utriainen on ennakkosuosikki. Hänen tulostasonsa heittelee tosin jonkin verran kisasta toiseen, mutta MM-raja eli 61 metriä on hyvä kiihoke. Heidi Nokelainen paiskasi Joensuussa lähes 60-metrisen, mutta yli 55 metrin kisoja hänellä on tältä kaudelta vain kolme. Oona Sormunen iskukyky on Joensuun loukkaantumisen jäljiltä arvoitus, mutta hän on terveenä varsin varma 55 metrin ylittäjä. Jenni Kangas paiskasi kesäkuussa yli 56-metrisen, mutta viimeiset kilpailutulokset ovat jääneet 53 metriin.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta