Kaljamailin maailmanennätys uusiin lukemiin


Etusuora: 01.08.2016 21:56Yleisurheilu
Kaljamailin maailmanennätys uusiin lukemiin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kanadalainen Corey Bellemore on juossut huiman uuden kaljamailin ME-tuloksen 4.34,35. Amerikkalaislähtöisessä lajissa siemaillaan olutta mailin juoksun yhteydessä.

Bellemore kilpaili viime viikolla kaksi kertaa kaljamaililla. Ensimmäinen yritys päättyi niin ikään ME-tulokseen 4.39,56, mutta sunnuntaina Lontoossa mallas maistui entistäkin paremmalta ja tuloksena 4.34,35. Ennen 21-vuotiaan Bellemoren viime viikon juoksuja ME kirjattiin 4.47-alkuisesti.

Kaljamaililla juoksijan täytyy nauttia pullollinen tai tölkillinen vähintään 5-prosenttista olutta 400 metrin välein eli yhteensä neljä kertaa (sisältää lähdön). Oksentaminen ei ole sallittua.

Kaljamailin ovat juosseet myös useat olympiatason urheilijat, mutta heidän aikansa ovat päätyneet 5 minuutin tuntumaan. Bellemoren tulos odottaa vielä Beermile.com-sivuston virallista vahvistusta.

Tuore ME-mies taitaa juoksemisen myös ilman juomataukoja. Helmikuussa Bellemore kirmasi hallissa mailin 4.01,99 ja pari viikkoa sitten 800 metriä 1.47,88.

Valitettavasti Bellemoren tuoreesta ME-juoksusta ei ole videota, mutta alla video selvennykseksi millaiselta kilpailu näyttää.

https://www.youtube.com/watch?v=o88xDdkRBXo

runningmagazine
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta