Katsaus viikonlopun hallikisoihin


Joonas Lehtinen: 15.01.2016 14:45Yleisurheilu
Katsaus viikonlopun hallikisoihin
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Vaikuttaisi siltä, että hallikausi on viimein pyörähtämässä toden teolla käyntiin. Seiväshyppääjät ovat toki osaltaan avanneet kilpailukautensa isolla joukolla jo varsin lupaavasti. Viikonlopun aikana tullaan näkemään myös muissa lajeissa valtakuntamme eturivin yleisurheilijoiden hallikauden korkkauksia. Seuraavassa on vuorossa lyhyt katsaus muutamiin kisoihin, joiden tuloksia on syytä tarkkailla erityisellä mielenkiinnolla.

VARSY:n avoimet pm-halliottelut, Turku

Kalevan kisojen ottelussa viime kesänä kaksi kirkkainta mitalia napanneet Elmo Savola sekä Juuso Hassi ottelevat lauantaina 16.1. Kupittaalla VARSY:n avoimissa pm-halliotteluissa. Kaksikko avasi hallikautensa Turussa jo eilen, torstaina. Savola hyppäsi seipäässä tuloksen 4.31 ja pituudessa 6.70. Hassi puolestaan merkkautti itselleen samaisissa lajeissa rahtusen paremmat tulokset 4.46 sekä 7.02. Paremmin pika-aiturina tunnettu Liedon Parman Valtteri Kalliokulju on niin ikään ilmoittautuneiden joukossa.

VARSY:n kansalliset hallikilpailut, Turku

Naisten 60 metrillä nähdään lauantaina viivalla Milja Thureson, joka viime talvena kipaisi kyseisen matkan ajassa 7.46. Kesällä 22-sarjan EM-kisoissa 100 metrillä seitsemänneksi juossut Turun Toverien nainen kävi jo joulukuussa Kupittaalla kellottamassa lupaavan ajan 7.52.

Miesten puolella mielenkiintoisin nimi listoilla on Turun Urheiluliiton Lauri Kirkkola, joka kisaa niin ikään 60 metrillä. Kirkkolan ennätys on vuodelta 2013 ja se kirjataan 6.81.

Pikajuoksu Cup, Lahti

Lahden juoksusuoralla riittää lauantaina sähköä ja säpinää. Miesten 60 metrille on ilmoittautunut kotimaan kärkinimistä HIFK:n pika-aituri Joona-Ville Heinä sekä viime kesänä satasella 10.79 kellottanut JKU:n Juho Kaihlajärvi.

Aidatulla matkalla mukana on Heinän lisäksi myös viime talvena liukkaasti liikkunut JKU:n Elmo Lakka. Lakka juoksi viime talvena komeasti 7.81. Heinän ennätys 7.87 on puolestaan vuodelta 2011.

Naisissa mielenkiinto kohdistuu Lahden Ahkeran riveihin täksi vuodeksi siirtyneeseen Viivi Avikaiseen, jonka viime kesä oli kerrassaan mainio. Avikainen on mukana sekä 60 metrin sileällä että aidatulla matkalla. Samoilla matkoilla nähdään myös JKU:n Emma Koistinen, joka sijoittui pika-aidoissa hienosti viidenneksi 19-sarjan EM-kisoissa viime kesänä.

Seiväskisa, Turku

Lisäksi sunnuntaina käydään Kupittaalla seiväskisa, jonka osallistujalistaa ei ole ollut vielä nähtävillä. Yleisurheilu.fi mukaan kilpailuissa on mukana kotimaan kärkihyppääjiä sekä miehissä että naisissa Wilma Murron johdolla.

(Lisätty: Seiväskisan listat kokonaisuudessaan)

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta