Kazakstanin ampumahiihtojoukkue sivuun maailmancupista dopingepäilyn takia - joukossa Aleksei Poltoraninin vaimo


Yhdeksän kazakstanilaista ampumahiihtäjää on siirretty toistaiseksi syrjään Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU:n alaisista kilpailuista.
Etusuora: 22.11.2018 23:27Ampumahiihto
Kazakstanin ampumahiihtojoukkue sivuun maailmancupista dopingepäilyn takia - joukossa Aleksei Poltoraninin vaimo
Kilpailukiellot johtuvat vuosina 2017 ja 2018 Kazakstanin joukkueen tiloihin tehdyistä ratsioista, joiden yhteydessä on löydetty muun muassa lääkeaineita ja dopingin käytössä tarvittavia ruiskuja.

Menestynein kilpailukieltoon asetetuista ampumahiihtäjistä on Galina Vishnevskaja, joka on ollut urallaan neljä kertaa kymmenen parhaan joukossa henkilökohtaisissa maailmancupin osakilpailuissa.

Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi kilpailukieltoon asetettujen joukossa on myös Olga Poltoranina, joka oli viime talvena Pyeongchangin olympialaisissa 15 km:n kisassa 46:s. Poltoranina on naimisissa maastohiihdon kärkinimiin kuuluvan Alexei Poltoraninin kanssa. Parilla yhteinen vuonna 2009 syntynyt poika.

Alexei Poltoranin voitti viime talvena kaksi henkilökohtaista maailmancupin osakilpailua ja saavutti lisäksi yhden etappivoiton Tour de Skillä. Kaikki voitot tulivat perinteisellä hiihtotyylillä. Poltoranin muistetaan ankarasta taistelustaan Iivo Niskasen voittoon päättyneessä 50 km:n olympiakisassa. Hän oli kisan alkuvaiheilla tiukasti mukana kärkikamppailussa, mutta hyytyi lopulta 15:nneksi.

Lähde: biathlonworld.com & srf.ch
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta