Keniassa muhii kaikkien aikojen dopingrysä - valtava määrä urheilijoita epäiltynä


70 kenialaista yleisurheilijaa on parhaillaan lusimassa dopingrangaistusta, ja lisää käryjä saattaa olla tulossa hyvinkin pian.
Etusuora: 17.11.2023 06:15Yleisurheilu
Keniassa muhii kaikkien aikojen dopingrysä - valtava määrä urheilijoita epäiltynä
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic


Kenian antidopingtoimikunnan johtajan Sarah Shibutsen mukaan marraskuun loppuun mennessä saatetaan tiedottaa jopa 50 uuden kenialaisen yleisurheilijan kilpailukielloista.

Kenia on tehostanut dopingvalvontaansa, jotta ensi kesän Pariisin olympialaisiin lähtisi maasta vain puhtaita urheilijoita.

Shibutsen mukaan dopingtestausta välttelevien yleisurheilijoiden harjoitusryhmistä, valmentajista ja managereista on kerätty tietoja yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa. Lähiaikoina saatetaan rangaista jopa kokonaisia harjoitusryhmiä, joissa on todettu antidopingsääntöjen rikkomista.Kenian urheiluministeriö on satsannut viime aikoina yli 20 miljoonaa euroa maan dopingongelman kitkemiseen.

Etusuora teki elokuussa kattavan vertailun maakohtaisten käryjen määristä arvokisaurheilijoiden kohdalla. Kenia oli tilastossa korkealla.

Lähde: athletics illustrated
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta