Kerttu Niskanen sensaatiomaiseen murskavoittoon Tour de Skillä!

Kerttu Niskanen hiihti upeasti naisten Tour de Skin toisen osuuden voittoon Lenzerheidessa 10 km (p) kilpailussa.
Etusuora: 29.12.2021 15:29Hiihto
Kuva: Jyrki Lehto (Ruka Nordic -kuvapankki)
Kerttu Niskanen.
Kerttu Niskanen oli hirmuisessa iskussa Tour de Skin toisena kisapäivänä Sveitsin Lenzerheidessa. Sankassa lumisateessa varsinaisessa työnaisen kelissä Niskanen näytti vastustajilleen menemisen mallia ja hiihti nousujohtoisesti 10 km (p) kilpailun voittoon peräti 18 sekunnin erolla Ruotsin Ebba Anderssoniin.

Suomalaismenestystä täydensivät Krista Pärmäkosken nelos- ja Johanna Matintalon yhdeksäs sija. Myös Anne Kyllönen oli mainiossa vauhdissa hiihtäen sijalle 15 reilun minuutin Niskaselle hävinneenä. Riitta-Liisa Roponen oli kilpailussa 60:s.

Murskavoittonsa myötä Niskanen siirtyi Tour de Skin kärkipaikalle 29 sekunnin erolla ennen avauspäivän jälkeen johtanutta USA:n Jessie Digginsiä. Naisten kiertue jatkuu perjantaina Saksan Oberstdorfissa 10 km (v) yhteislähtökilpailulla.