Kerttu Niskaselle olympiahopeaa huikeassa jännitysnäytelmässä - Pärmäkoski hiihti pronssille


Olympiahopealle hiihtänyt Kerttu Niskanen taisteli olympiakullasta loppuun saakka naisten 10 km perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä.
Etusuora: 10.02.2022 10:01Hiihto
Kerttu Niskaselle olympiahopeaa huikeassa jännitysnäytelmässä - Pärmäkoski hiihti pronssille
Kuva: Jyrki Lehto (Ruka Nordic -kuvapankki)
Kerttu Niskanen.
Naisten perinteisen kympin kilpailusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä sekä kullan että pronssin osalta.

Kerttu Niskanen ja Therese Johaug taistelivat tasapäin olympiakullasta. Niskanen johti kilpailua väliaikapisteissä, mutta Johaug alkoi saavuttamaan suomalaista viimeisillä kilometreillä. Maalissa ero kääntyi Johaugin eduksi vaivaisella 0,4 sekunnin marginaalilla.

Suomalaismenestystä täydensi upeasti Krista Pärmäkoski pronssisijallaan. Tasaisen vahvan kilpailun hiihtänyt Pärmäkoski hävisi Johaugille 31,5 sekuntia. Pärmäkosken pronssia saatiin jännittää loppuun saakka, sillä kuuman ryhmän viimeinen hiihtäjä Venäjän Natalia Neprjajeva hävisi Pärmäkoskella vaivaiset 0,1 sekuntia.

Suomalaisten kokonaispanos oli kisassa erittäin vahva, sillä Johanna Matintalo oli kisan 14:s ja Anne Kyllönen 16:s.Olympiahopea on 33-vuotiaan Niskasen uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali. MM-viesteistä Niskanen on aiemmin voittanut kaksi pronssia. Olympialaisista plakkarissa on kaksi hopeaa Sotshista 2014: pariviestistä ja viestistä.

Pärmäkoskelle pronssi oli uran neljäs henkilökohtainen olympiamitali. Lisäksi hän on voittanut olympiaisten viestihopeaa. MM-tasolla Pärmäkoski on kerännyt seitsemän mitalia, joista yksi on henkilöhtaisesta kilpailusta.

Edellisen kerran Suomi on voittanut kaksi mitalia samasta arvokisasta Lahden MM-kisoissa 2001, kun Pirjo Manninen voitti kultaa naisten sprintissä ja Kati Sundqvist hiihti hopealle. Olympialaisissa kaksi suomalaista on noussut samassa kisassa palkintopalkille viimeksi Sarajevossa 1984, kun Aki Karvonen hiihti hopealle ja Harri Kirvesniemi pronssille miesten 15 km perinteisen kisassa.Pekingin olympialaiset hiihto 10.2.2022


Naisten 10 km (p) väliaikalähtö

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴28.06,3
2.Kerttu Niskanen 🇫🇮+0,4
3.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+31,5
4.Natalia Nepryaeva+31,6
5.Katharina Hennig 🇩🇪+43,4
6.Ebba Andersson 🇸🇪+50,9
7.Yulia Stupak+57,5
8.Jessie Diggins 🇺🇸+1.08,8
9.Teresa Stadlober 🇦🇹+1.10,6
10.Tatiana Sorina+1.11,1
14.Johanna Matintalo 🇫🇮+1.24,9
16.Anne Kyllönen 🇫🇮+1.36,3

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta