Kiinan aituritähdellä jälleen epäonnea kotikisojen lähestyessä - missaa MM-kisat


Etusuora: 04.02.2015 09:09Yleisurheilu
Kiinan aituritähdellä jälleen epäonnea kotikisojen lähestyessä - missaa MM-kisat
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kiinan tunnetuin yleisurheilija, 110 metrin aitajuoksun olympiavoittaja (2004) ja maailmanmestari (2007) Liu Xiang ei osallistu elokuussa Pekingissä järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin. Vaikeat akillesjännevaivat ovat pitäneet miehen sivussa kilparadoilta Lontoon olympialaisten keskeyttämiseen päättyneen alkuerän jälkeen, eikä Liu ole vieläkään toipunut. Xiu nimettiin kuitenkin tiistaina MM-kotikisojen lähettilääksi kuuden muun kiinalaisyleisurheilijan kanssa, ja hän aikoo toimia kisoissa jonkinlaisissa tehtävissä.


Ennen Pekingin olympialaisia 2008 Liu Xiang oli kisojen näkyvin mannekiini ja valtavan mediahuomion kohde. Mies ilmestyi alkuerässään lähtötelineisiin, mutta huomasi jalkansa kunnon riittämättömäksi ja vetäytyi kisasta. Ennen Lontoon olympialaisia mies äityi huimaan vireeseen - mm. 60 m:n aidat 6,41 ja 110 metrin aidat myötätuuleen 12,87 (+2,4) - mutta Liun olympiataival päättyi alkuerässä ensimmäiseen aitaan.

Liu Xiangin 110 metrin ME 12,88 Lausannessa 2006 Mauri Myllymäen hehkutuksella:

https://www.youtube.com/watch?v=bS5Uwx9aHGA

Lähde: chinadaily.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta