Kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelällä on takana uran paras hallikausi – Ei silti asiaa Timanttiliigaan


Tiistaina ulkoratakautensa avaava Kristiina Mäkelä tähtää kuntopiikkinsä kauden loppuun.
Joel Sippola: 10.06.2019 20:08Yleisurheilu
Kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelällä on takana uran paras hallikausi – Ei silti asiaa Timanttiliigaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kristiina Mäkelä
Kristiinan Mäkelän edesottamukset hallikaudella olivat lupauksia herättäviä. Talvi tuotti muun muassa sisäratojen Suomen ennätyksen 14,38, joka jää vain sentin Heli Koivulan ulkoratojen SE:stä. Samassa kisassa hän liiteli kahdesti päälle 14,30 ja 14,20.

Ilahduttavinta oli kuitenkin se, että hän venyi parhaaseensa Glasgow`n EM-hallien loppukilpailuissa. Useimmiten arvokisakarsinnat eivät ole tuottaneet Orimattilan Jymyn hyppääjälle päänvaivaa, mutta finaaleissa hän ei ole ollut aivan terävimmillään.

Tässä mielessä Glasgow oli piristävä poikkeus. Siellä hän ylsi kuudenneksi kaikkien aikojen kolmanneksi pisimmällä leiskautuksellaan 14,29.

Vaikka hallikauden esitykset olivat kelpo näyttöjä, Mäkelän mukaan niillä ei lohkea paikkoja Timanttiliigan osakilpailuista.

- Totta kai yritimme yhdessä managerini kanssa kysyä, pääsisinkö Osloon. En päässyt, vaikka hallissa olin tehnyt tuollaiset tulokset. Veikkaankin, että niillä hallikisoilla ei ole merkitystä, Mäkelä tuumii.

Tämä ei ole urheilijalle kuitenkaan mikään murheenkryyni. Koska MM-kisat järjestetään tänä vuonna vasta syys- ja lokakuun vaihteessa, Mäkelän varsinainen kilpailujakso kohdistuu loppukesään. Turku on ikään kuin mukava välipala.

- Voi olla, että Paavo Nurmi Gamesin jälkeen palaan takaisin harjoittelun makuun ja aloitan kilpailukauden kunnolla vasta elokuussa. Se riippuu siitä, millaisen tuloksen saan nyt aikaan ja onko mahdollisuuksia päästä Timanttiliigaan.

Kokeneen arvokisaurheilijan ulkoratakauden kirkkain tavoite on olla parhaassa kunnossaan maailmanmestaruuskisojen aikaan.

Sen tavoitteen toteutumista yrittää edesauttaa valmentaja Tuomas Sallinen, joka hyppäsi viime vuonna remmiin kesken treenitalven. Puolestaan nyt Mäkelällä ja Sallisella on takana ensimmäinen yhteinen harjoitustalvi.

- Viime keväänä teimme asioita nopealla aikataululla. Nyt olemme saaneet enemmän aikaa, mikä on ollut erittäin hyödyllistä.

- Ei ole tullut uusia taikatemppuja, mutta ei myöskään mitään takapakkeja. Yhteistyö pelaa tosi hyvin.

Katso myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta