Kristian Pulli mukana kutkuttavassa pituuden karsinnassa - paikka finaaliin vaatii kauden pisintä pomppua?


Miesten pituushypyn karsinta Tokion olympialaisissa käydään tulevana lauantaina.
Etusuora: 28.07.2021 09:18Yleisurheilu
Kristian Pulli mukana kutkuttavassa pituuden karsinnassa - paikka finaaliin vaatii kauden pisintä pomppua?
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Kristian Pulli.
Suomen Kristian Pulli hyppäsi viime kesänä Suomen ennätyksen 827 ja saavutti keväällä sisäratojen EM-pronssin tuloksella 824. Kesällä 2021 Pulli ei ole kuitenkaan ollut näin kovassa iskussa. Parhaat sallituissa tuulissa syntyneet tulokset ovat olleet 788 ja 782 pariin otteeseen.

Pullin täytyy kohentaa tuloksiaan kesän aiemmista noteerauksista, jos hän mielii Tokiossa olympiafinaaliin. Viimeisissä maailmanlaajuisissa arvokilpailuissa loppukilpailuun päästäkseen on täytynyt hypätä noin 790. Tokiossa karsinnan 12 sijoittuneen urheilijan tulos on todennäköisesti noin kahdeksan metrin pinnassa.

Viimeisenä pituusfinaaliin selvinneen tulos viimeisissä olympia- ja MM-karsintakisoissa


MM-Doha 2019 - 789
MM-Lontoo 2017 - 791
Olympia-Rio 2016 - 785
MM-Peking 2015 - 798
MM-Moskova 2013 - 789
Olympia-Lontoo 2012 - 792
MM-Daegu 2011 - 802

Ketkä ovat kisan suosikit?


Todella kovat:

Tajay Gayle, Juan Miguel Echevarria, Miltiadis Tentoglou, JuVaughn Harrison, Yuki Hashioka

JuVaughn Harrisonilla on edessään Tokiossa hyvin poikkeuksellinen urakka, sillä hän kilpailee kisoissa korkeudessa ja pituudessa. Yhdysvaltojen mestari hyppäsi ennätyksensä 847 Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa, joka oikeuttaa maailmantilastossa toiseen sijaan. Kyseessä ei ollut mikään suonenveto, sillä hän ylitti 840 myös huhtikuussa.

Maailmantilastoykkönen löytyy Kreikasta. Miltiadis Tentaglou pomppasi hurjat lukemat 860 toukokuussa, jonka jälkeen hallitsevan Euroopan mestarin tulostaso on pyörinyt myöskin hyvissä lukemissa: viimeiset kolme kisaa 848 - 838 - 824.

Juan Miguel Echevarria latoi kausina 2018 ja 2019 hurjia pomppuja, mutta viimeisenä parina kautena tulostaso on rauhoittunut. Echevarria on kuitenkin osoittanut tasaisuutta ja on kisan ehdottomia suosikkeja. Miehen kauden paras siivu on kantanut 838.

Tajay Gaylen kauden paras tulos on kantanut 829, mutta mieheltä löytyy napsun verran liian kovissa tuulissa (+2,1) hypätty tulos 855. Tulos syntyi heinäkuun alussa Tukholmassa.

Japanissa kun kilpaillaan niin nostetaan esiin nimi Yuki Hashioka. Japanilainen hyppäsi viimeisimmässä kisassaan ennen Tokiota tuloksen 838, joten kunto on menossa oikeaan suuntaan kenties uransa tärkeimmällä hetkellä.

Muita kovia nimiä voittotaistoon:

Marquis Dendy, Steffin McCarter, Thobias Montler, Carey McLeod


Lue: Tokion yleisurheilun aikataulu
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta