Katri Lylynperä hiihtää sunnuntaina 70 km Marcialongan - Riittääkö vauhti Ski Classicsin huippuja vastaan?


Maastohiihdon maailmancupia kiertävät Anne Kyllönen ja Katri Lylynperä vaihtavat viikonlopuksi Ski Classicsin puolelle ja hiihtävät 70 km mittaisen Marcialongan Italiassa. Yltääkö kaksikko tasatyönnön spesialistien joukossa kärkitaistoon?
Etusuora: 26.01.2024 08:26Hiihto
Katri Lylynperä hiihtää sunnuntaina 70 km Marcialongan - Riittääkö vauhti Ski Classicsin huippuja vastaan?
Kuva: Riitta Tiermas (Ruka Nordic -kuvapankki)
Katri Lylynperä.


Muokkaus: Anne Kyllönen ei hiihdäkään Marcialongassa. Katri Lylynperä on mukana kilpailussa.

Legendaarinen Marcialonga hiihdetään sunnuntaina 28.1.2024 jo 51:sen kerran. 70 km mittainen perinteisen hiihtotavan yhteislähtö kuuluu pitkien matkojen Ski Classics -sarjaan.

Kilpailussa nähdään runsaasti suomalaisväriä. Kati Roivas on noussut ryminällä tällä kaudella naisten Ski Classicsin kärkinimien joukkoon ja on napsinut jo kaksi podiumsijaa. Kokonaiskilpailussa Roivas on viiden osakilpailun jälkeen peräti kolmantena.

Marcialongassa Roivas ja kumppanit saavat mielenkiintoisen haasteen Anne Kyllöseltä ja Katri Lylynperältä, jotka ovat suurelle yleisölle tutumpia maailmancupin kilpailuista. Kyllönen on toki ennenkin hiihtänyt pitkien matkojen kisoja. Ylläs-Leviltä hänellä on vyöllään sijat 5 ja 13 vuosilta 2019 ja 2022.

Myös Lylynperä on hiihtänyt muutaman Ski Classics -kilpailun parin viime vuoden aikana ja sijoittunut kymmenennen sijan tuntumaan.

Kaikkiaan suomalaisnaisia löytyy Pro Tourin lähtölistalta yhdeksän. Miesten Pro Tourin kilpailussa suomalaisia on mukana 11. Parhaiten suomalaismiehistä alkukaudella on menestynyt Juuso Mäkelä, joka on sarjan kokonaiskilpailussa sijalla 28.

Pro Tourin lisäksi Marcialongaan osallistuu tukku suomalaishiihtäjiä. Kaikkiaan naisten kilpailuun on ilmoittautunut 63 suomalaisnaista ja peräti 320 suomalaismiestä. Yksi mielenkiintoinen nimi miesten lähtölistalla on 55 vuoden ikään ehtinyt Thunder Bayn 1995 MM-kisojen takaa-ajon pronssimies Jari Isometsä.

Marcialonga ja muutkin Ski Classicsin osakilpailut näkyvät Suomessa ilmaiskanava TV5:ltä. Lähetys alkaa sunnuntaina klo 8.50.Katso myös: Marcialongan aikataulu, lähtölistat, livetulokset & TV
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta