Kymmenottelijoiden kisaurakka alkaa Pekingissä perjantaina


Joonas Lehtinen: 27.08.2015 21:52Yleisurheilu
Kymmenottelijoiden kisaurakka alkaa Pekingissä perjantaina
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kymmenottelijat käyvät Pekingin MM-kisoissa oman urakkansa kimppuun perjantaina. Mukana kisoissa ovat luonnollisesti kutakuinkin kaikki kärkiottelijat. Suurin suosikki otteluun on luonnollisesti ME-mies Ashton Eaton, jolla ei kuitenkaan ole ainuttakaan ottelua vyöllään tältä vuodelta. Eaton on kilpaillut kyllä monissa yksittäisissä lajeissa kuluneena kesänä, ja vieläpä varsin hyvällä menestyksellä. Otteluässä on muiden muassa kellottanut 400 metriä aikaan 45.55, hypännyt pituutta 803cm sekä juossut pika-aidat 13.38.

Muita suosikkeja mitalitaistoon ovat kaksinkertainen maailman mestari Trey Hardee, Kanadan Damien Warner sekä tietysti kovat eurooppalaiset ottelijat Ilya Skhurenyov, Eelco Sintnicolaas, Oleksiy Kasyanov sekä kova saksalaiskolmikko Rico Freimuth, Michael SchraderKai Kazmirek. Mielenkiinnolla seuraamme myös Viron Maicel Uiboa, joka alkukesästä voitti NCAA:n mestaruuden kymmenottelussa.

Ottelu on mielenkiintoista seurattavaa, sillä laji on lopulta niin pienestä kiinni. Yksi epäonnistunut suoritus yhdessä kymmenestä lajista voi pilata kaiken. Toisaalta myös hienot yksittäiset superonnistumiset voivat nostaa urheilijan osakkeita kisassa huimasti. Arvokisoissa kymmenottelu on hienoimpia seurattavia lajeja, niin varmasti tälläkin kertaa.

Viekö Eaton ottelun? Paukkuuko 9000 pistettä? Nouseeko joku eurooppalaisista mitaleille? Näihin kysymyksiin saamme vastauksen perjantain ja lauantain aikana.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta