Laura Dahlmeierilla isoja terveyshuolia - valmistautuminen täysin pipariksi


Saksalaisen ampumahiihdon supertähden Laura Dahlmeirin valmistautuminen kauteen meni täysin pipariksi.
Etusuora: 15.10.2018 12:11Ampumahiihto
Laura Dahlmeierilla isoja terveyshuolia - valmistautuminen täysin pipariksi
By Andrew Fedorov [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons
Saksan hiihtoliitto tiedotti maanantaina että ampumahiihdon tämän hetken nimekkäin naisurheilija Laura Dahlmeier kärsii pahoista terveysongelmista juuri ennen kauden alkua. Saksan hiihtoliiton lääkärin, Klaus-Jürgen Marquardtin mukaan, erilaiset loukkaantumis- ja tulehduskierteet ovat vaivanneet Dahlmeieria jo pidemmän aikaan.

Saksalaislääkärin mukaan stressi ja kova harjoittelu ovat liian iso riski tulehduskierteen uusiutumiseen, joten vasta 25-vuotias Dahlmeier onkin joutunut lopettamaan ainakin toistaiseksi harjoittelunsa kokonaan.

Garmisch-Partenkirchenin kasvatti on kärsinyt urallaan ikävä kyllä jatkuvista ongelmista, joten tilanne ei ole saksalaistähdelle uusi.

- Aina kun ajattelin kaiken olevan kunnossa, uusi tulehdus tai muu huoli ilmeni. Viimeisimmät viikot eivät ole olleet minulle helppoja, Dahlmeier itse kommentoi.

– Tietenkään tilanne ei ole nyt optimaalinen. Kuitenkin uskon, että pystyn kirimään menetetyn ajan takaisin, kun olen jälleen täydessä kunnossa, hän jatkaa.

Aikaa on? Maailmancup käynnistyy joulukuussa


Aikaa ei ole paljon, mikäli mietitään maailmancupin avausta, sillä Ampumahiihdon maailmancup-kausi 2018-2019 käynnistyy jo joulukuun alussa Slovenian Pokljukassa.

Dahlmeier on kuitenkin ennen kaikkea julma arvokisakävijä. Esimerkiksi Hochfilzenin Ampumahiihdon MM-kisoista Dahlmeier ryösti takkansa reunalle kuudelta matkalta viisi kultaa ja yhden hopean!

Nyt kauden alku on pahasti uhattuna, mutta Dahlmeierilla, jos kenellä, on kuitenkin kokemusta vastaavasta. Saksalainen jätti myös viime viime kaudella alkukauden kilpailuita väliin, eikä tämä juurikaan haitannut Dahlmeierin hurjaa suorittamista.

Pyeongchangissa ampumahiihdon olympialaiset olivat täyttä saksalaisen dominointia, kun 25-vuotias supertähti voitti kaksi olympiakultaa ja yhden pronssisen mitalin. Ainoastaan viestit menivät saksalaisilta penkin alle, mutta neljästä henkilökohtaisesta matkasta irtosi siis kolme mitalia.

Dahlmeier oli myös ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa neljäs 730 pisteellään, vaikka siis jätti useita kilpailuita väliin.

Tänäkin vuonna Dahlmeier joutuu antamaan tasoitusta kovimmille kilpakumppaneilleen maailmancupissa, mutta tuleviin arvokisoihin on vielä aikaa, sillä Östersundin ampumahiihdon MM-kisat 2019 kilpaillaan vasta 7-17. maaliskuuta.

Voikin siis hyvin olla, että saksalainen on terveysongelmista huolimatta jälleen kauden päätteeksi ryöstämässä kirkkaimmat mitalit Kaisa Mäkäräisen ja kumppanien nenän edestä, vaikka nyt näyttäisikin siltä, että maailmancupin kokonaiscupin kärkitaistossa Dahlmeier ei ole mukana.

Laura Dahlemeier - Mieletön arvokisakävijä


Dahlmeier on huima kilpailija, joka tunnetaan ennen kaikkea ilmiömäisestä paineensietokyvystään. Jotain kovista hermoista kertoo Dahlmeierin huippuvuosien arvokisahistoria. Kolmissa edellisissä arvokisoissa Dahlmeier on startannut henkilökohtaiselle matkalle 12 kertaa ja napannut näistä 11 mitalia.

Kun vielä viestit otetaan huomioon, Dahlmeier ehti voittaa vuosien 2016-2018 välillä 14 PERÄKKÄISTÄ mitalia, ennen kuin Pyeongchangissa hurja putki meni katki. Käsittämätön tilasto kaikilta osin.

Dahlmeier on väläytellyt mediassa aika ajoin, että hänen kilpauransa saattaa jäädä lyhyeenkin. Kovaa tulosta sekä rahallista että kilpailullisesti tekevän saksalaisen toivoisi kuitenkin jatkavan ainakin 2022 olympialaisiin, missä Dahlmeier olisi vasta 29-vuotias ja kestävyysurheilun kannalta oikeastaan parhaassa iässään.

Syntynyt: 22.8.1993 (Garmisch-Partenkirchen, Saksa)
Pituus / paino: 162cm / 52kg
Neljät MM-kisat, joissa: 7 kultaa, 3 hopeaa, 3 pronssia
Kahdet Olympialaiset, joissa: 2 kultaa, 1 pronssi
Maailmancupin kokonaiscup: Voittaja 2016-2017
Yhteensä: 128 starttia, joissa 33 voittoa ja 61 podium-sijoitusta
Lisäksi: Kolme nuorten MM-kultaa, kolme junioreiden olympiafestivaalien kultaa
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta