Lontoon Timanttiliiga, sunnuntai: Juokseeko Hassan ME:n? – Barshim tekee paluuta korkeuspaikalle


Lontoon kaksipäiväisen Timanttiliiga-osakilpailun ensimmäinen päivä tarjosi norjalaisjuhlaa. Sunnuntaina on vuorossa mielenkiintoinen kisojen toinen päivä.
Etusuora: 21.07.2019 10:52Yleisurheilu
Lontoon Timanttiliiga, sunnuntai: Juokseeko Hassan ME:n? – Barshim tekee paluuta korkeuspaikalle
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Mutaz Essa Barshim.
Lontoon Timanttiliigan sunnuntain kilpailuja voi seurata ilmaiseksi MTV-kanavalta kello 16:00 alkaen.

Lauantaina Lontoon Timanttiliigassa nähtiin muutamia hurjia suorituksia. Yksi näistä oli Karsten Warholmin 400 metrin aitojen Euroopan ennätys 47,12. Myös Warholmin maanmies 18-vuotias Jakob Ingebrigtsen tykitti upeasti toiseksi 5000 metrillä kellottaen 13,02,03. Mainittakoon, että viimeinen kierros tultiin reiluun 53 sekuntiin, mikä kertoo että norjalaisen todellinen kunto lienee 12.50 tuntumassa.

Hassan painelee jälleen maailmanennätyksen?


Sifan Hassan on virallisesti kunnossa. Nainen pitää hallussaan maailman kärkiaikoja 1500 metrillä, maililla ja 3000 metrillä. Lisäksi maililla oli tuloksena myös maailmanennätys. Mikäli vauhdinjako osuu sunnuntaina kohdilleen on Tirunesh Dibaban ME-aika 14.11,15 ehdottomasti uhattuna. Huomioiden hänen pahimpien vastustajien tämän hetkisen vireen, joutunee Hassan vetämään omalla vedolla jäniksen jättäessä tehtävänsä, joten ME:n rikkominen tulee kuitenkin olemaan haasteellista.

Saako Ståhlin hirmuvire jatkoa?


Jos lauantaina valokeilassa olivat norjalaiset, niin on hyvinkin mahdollista, että sunnuntaina valokeilassa on toisen naapurimaamme urheilija, Daniel Ståhl. Kiekkojätti nakutti viimeisimmässä kilpailussaan (15.7.) peräti neljä heittoa yli 70 metriin, joista pisin kantoi 70,89. Ruotsalaisella on tältä kaudelta jo maan ennätys heitettynä 71,86.

Barshim tekee paluuta korkeuspaikalle


Mutaz Essa Barshim loukkaantui viime vuoden heinäkuussa ja palasi takaisin kilpailuareenoilla vasta tämän vuoden kesäkuussa hyppäämällä 227. Qatarilaisella hallitsevalla maailmanmestarilla on syyskuussa kotikisat, joten miehen otteita on mielenkiintoista seurata. 26-vuotiaan pomppukoneen ennätys on hurja 243 vuodelta 2014.

Lue lisää: Lontoon kisojen lähtölistat ja aikataulu
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta