Lotta Kemppiselle avautui mahdollisuus historialliseen arvokisavoittoon – tilastoykkönen sairastui koronaan


Puolalainen pikajuoksija Ewa Swoboda on antanut positiivisen koronanäytteen ja jää pois viikonloppuna Torúnissa järjestettävistä sisäratojen EM-kisoista. Asiasta tiedotti Puolan yleisurheiluliitto keskiviikkona.
Etusuora: 03.03.2021 15:33Yleisurheilu
Lotta Kemppiselle avautui mahdollisuus historialliseen arvokisavoittoon – tilastoykkönen sairastui koronaan
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Lotta Kemppinen (vas.) Lappeerannan Kalevan kisoissa 2019.
Uutinen on suomalaisittain mielenkiintoinen, sillä Ewa Swoboda olisi lähtenyt tilastoykkösenä naisten 60 metrin kisaan ajalla 7,10. Uuden SE-ajan 7,16 lajissa tällä kaudella kellottaneen Lotta Kemppisen mitalisauma kohentui näin ollen huomattavasti.

Kemppinen lähteen nyt kisaan tilastokolmosena edellään vain Saksan Amelie-Sophie Lederer (7,12) ja Sveitsin Ajla Del Ponte (7,14). Kemppisen kanssa tasoissa tämän kauden tilastoajoissa on Ranskan Orlann Ombissa-Dzangue. Ajan 7,08 tänä keväänä juossut Iso-Britannian Dina Asher-Smith ei osallistu kisaan.

Suomalainen urheilija ei koskaan saavuttanut aikuisten arvokisavoittoa sileällä alle 400 metriä pitkällä juoksumatkalla. Jarkko Tapola (1970), Raimo Vilén (1973) ja Sisko Hanhijoki (1989) ovat yltäneet EM-pronssille 60 metrin sileällä matkalla.

Lue: Torunin EM-hallit
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta