Miesten 15 km vapaan kilpailu Nove Mestossa oli suomalaismiehiltä vahva näytös.
Etusuora: 18.01.2020 13:21Hiihto
Kuva: Vappu Jaakkola
Perttu Hyvärinen
Kilpailun voittoon hiihti Alexander Bolshunov, joka hallitsi kilpailua alusta alkaen. Näin ollen Bolshunov kasvatti johtoaan normaalimatkojen maailmancupissa.

Kisassa toiseksi hiihti Iivo Niskanen. Suomalainen jäi itänaapurilleen 24,3 sekuntia. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän sijoittui podiumille vapaalla maailmancupissa. Kisan kolmas oli Norjan Sjur Röthe.

Kisan ehdottomasti kovimmasta paukusta vastasi Perttu Hyvärinen. Puijon Hiihtoseuraa edustava 28-vuotias hiihtäjä sijoittui upeasti kuudenneksi. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun Hyvärinen selviytyi maailmancupissa kymppisakkiin. Viime marraskuun Rukan Triplan vapaan takaa-ajon osuusajoissa hän oli viides. Hyvärinen ehti katkomaan sauvansakin kisan viimeisellä lenkillä, mutta siihen ei viittä sekuntia kauempaa aikaa tuhraantunut, sillä uusi sauva tarjottiin Hyväriselle juoksujalkaa Venäjän huoltotiimistä

Ristomatti Hakola jäi kärjestä minuutin ja 25 sekuntia – loppusijoitus 18.

Nove Meston maailmancup jatkuu sunnuntaina perinteisen takaa-ajoilla.