Ampumahiihto Miesten takaa-ajo 12,5km: Johannes Bö ylivoimainen suosikki


Johannes Bö starttaa miesten takaa-ajoon 16 sekunnin johtoasemasta ja on kisan ainoa suosikki. Velipoika Tarjei Bö jahtaa perheeseen kaksoisvoittoa.
Etusuora: 09.12.2018 07:59Ampumahiihto
Ampumahiihto Miesten takaa-ajo 12,5km: Johannes Bö ylivoimainen suosikki
Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Ampumahiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina takaa-ajokilpailuiden merkeissä. Miehet starttaavat matkaan kello 12:45 ja naisten takaa-ajo käynnistyy kello 15:45.

Miesten kilpailuun lähdetään selkeistä asetelmista. Norjan Johannes Bö vetää kilpailua ja hänen takanaan tulee tiukka sekä tasainen haastajaryhmä.

Katso myös: Pokljuka ampumahiihto tulokset

Pikamatka Johannes Bön ylivoimaa


Johannes Bö oli vakuuttavassa lennossa perjantain pikakilpailussa. Yhdestä sakosta huolimatta Bö voitti nolla-ammunnalla podiumille sijoittuneet Antonin Guigonnat'n ja Alexander Loginovin 16 sekunnilla.

Norjalla oli kilpailussa varmasti myös onnistunut kalusto, sillä kahdeksan joukkoon selvisi peräti neljä norjalaista. Myös Bö kiitteli huoltoa kilpailun jälkeen Twitterissä. Oli kyse huippupäivästä huollon osalta tai ei, norjalaiset ovat takuulla vahvoja myös sunnuntain kilpailussa.
Johannes Bö on lisäksi tällä hetkellä niin kovassa hiihtovauhdissa, että 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailussa hänellä on varaa useampaankin sakkokierrokseen. Lähtökohdat kilpailuun ovatkin selkeät – kaikki odottavat Bön voittavan ja muiden kilpailevan vain 2-3. sijoista.

Jahtaajajoukko vain 20 sekunnin sisällä toisistaan


Loginov ja ja Guigonnat tuskin pysyvät ainakaan Bön vauhdissa. Ellei Bö romahda ampumapaikalla, pitäisi sunnuntaina aamupäivänä olla luvassa Johannes Bön soolokilpailu startista maaliin.

Kilpailun ylivoimaisen suosikin, Johannes Bön takana tulee kuitenkin äärimmäisen tasainen joukko, mikä tekee kilpailusta hyvin mielenkiintoisen. Bön takana lähtee seuraavat kahdeksan kilpailijaa vain 20 sekunnin erolla toisiinsa.

Jahtaajajoukko odottaa Böltä epäonnistumisia ampumapaikalla ja käyvät samalla armotonta kamppailua podium-paikoista.

Lähtölista päivän kilpailuun:

1. Johannes Bö
2. Antonin Guigonnat +16.0
3. Alexander Loginov +16.0
4. Tarjei Bö +31.0
5. Benedikt Doll +33.0
6. Sindre Pettersen +33.0
7. Simon Desthieux +35.0
8. Henrik L’Abee-Lund +36.0
9. Simon Eder +36.0

Bön veljeksillä mahdollisuus kaksoisvoittoon?


Kovin nimi jahtaajaporukasta on Johanneksen velipoika Tarjei Bö. Norjalainen on ollut kohtalaisen hyvässä hiihtovauhdissa ja kovana kilpailijana tunnetulle Bölle takaa-ajo sopii varmasti hyvin. Takaa-ajettavaa Guigonnatiin ja Loginoviin lähdössä on noin 15 sekuntia, minkä Tarjei Bö pystynee hiihtämään nopeasti umpeen, kunhan vain ammunta sujuu. Näin Bön veljeksille saattaa hyvin olla tiedossa jopa kaksoisvoitto iltapäivän taistosta.

Jahtaajista kannattaa huomioida myös Ranskan Simon Desthieux, joka piti kovaa hiihtovauhtia ladulla perjantain pikakilpailussa. Desthieux ampui kaksi sakkoa, mutta jäi tästä huolimatta vain reilut 30 sekuntia kärjestä ja pääsee matkaan seitsemän.

Ranskalaisen, kuten myös viidentenä matkaan lähtevän Saksan Benedikt Dollin ongelmana on kuitenkin ollut viime kausina ailahtelevat otteet ampumapaikalla. Vahvoista ampujista tiukin nimi kilpailussa on Itävallan Simon Eder, joka on tälläkin kaudella tiputellut tauluja hurjaa vauhtia alas.

Mitä tekee Martin Fourcade?


Ampumahiihtoratoja jo seitsemän vuotta putkeen dominoinut Ranskan Martin Fourcade on ollut tämän kauden alun surkeassa hiihtokunnossa.

Pikamatkalla Fourcade jäi sijalle 24., vaikka ampui vain yhden ohilaukauksen ja eroa kärkeen syntyi hurjat 1:12.2. Vaikka Fourcade on aiempina vuosina voittanut kilpailuja solkenaan, on yksinkertaisesti mahdotonta nähdä, että mies tällä kertaa nousisi lähellekään kärkitaistoa.

Päinvastoin, Fourcaden hiihtovauhti on ollut sen verran heikkoa, että todennäköisesti mies tulee vain jäämään sitä enemmän kärjestä lisää, mitä pidemmälle kilpailu etenee.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta