Murto ylitti 466 Ranskassa


Etusuora: 06.01.2017 21:05Yleisurheilu
Murto ylitti 466 Ranskassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Salon Vilppaan Wilma Murto voitti perjantaina kansainvälisen seiväshyppykilpailun Ranskan Tignesissä huipputuloksella 466. Hän teki myös kolme yritystä 19-vuotiaiden ME-korkeudesta 472. Someron Esan Minna Nikkanen varmisti kilpailussa suomalaisille kaksoisvoiton ylittämällä 451. Kolmas oli Ranskan Marion Lotout, joka ylitti 441.

Murto on hypännyt perjantain tulosta paremmin vain vuosi sitten, kun hän ylitti junioreiden ME:n 471 Saksassa. Viime kesänä Murto ylitti parhaimmillaan 452.

- Toisesta yrityksestä 472:sta jäi sellainen olo, että tuo korkeus voi mennä. Se on ihan haarukassa, Murto totesi SUL:n tiedotteessa.

Murto avasi kilpailukautensa hyppäämällä viikko sitten Someron hallikilpailussa lyhyellä vauhdilla 435. Nyt käytössä oli pidempi 14 askeleen vauhti.

- Kaikkiaan tämä meni paljon paremmin kuin ajattelin näin ekaksi kisaksi pitkällä vauhdilla, Murto totesi.

Tignes sijaitsee Ranskan Alpeilla korkeassa ilmanalassa. Seiväskilpailu hypättiin paikallisessa urheilu- ja kongressihallissa, joka on noin 2100 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Murron ja Nikkasen hallikausi jatkuu todennäköisesti seiväshypyn talvikarnevaaleilla Pajulahdessa tammikuun puolivälissä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta