Matintalo neljäs, Roponen kahdeksas Vuokatin Skandinavia Cupissa - Ruotsalaisnuorten voittovire jatkui

Ruotsin 19-vuotias Frida Karlsson jatkoi ruotsalaisnuorten esiinmarssia ja vei selvän voiton Vuokatin Skandinavia Cupin naisten 10 km perinteisen tyylin kisassa. Johanna Matintalo oli parhaana suomalaisena neljäs.
Etusuora: 05.01.2019 11:38Hiihto
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Riitta-Liisa Roponen
Viime talven nuorten maailmanmestarien menestyskulku Vuokatin Skandinavia Cupissa jatkui, kun Ruotsin 19-vuotias Frida Karlsson oli selvästi paras naisten 10 km perinteisen tyylin väliaikalähtökisassa. Nuorten MM-hiihtojen skiathlonissa kultaa juhlinut ruotsalaislahjakkuus oli Vuokatissa omaa luokkaansa. Hän piti kärkipaikkaa hallussaan selvällä marginaalilla jo ensimmäisistä väliajoista lähtien. Karlssonista kohistiin jo hiihdon maailmancup-kauden alla, kun häntä pidettiin liian nuorena maailmancupiin, vaikka esitykset olisivat valintaan riittäneet.

Toiseksi kisasssa sijoittunut Norjan Anne Kjersti Kalvå jäi voittajasta 21,1 sekuntia. Kolmanneksi lopussa kiristänyt Venäjän Jana Kiprichenko jäi reilun puolen minuutin päähän. Johanna Matintalo oli pitkään mukana palkintopallitaistossa, mutta putosi viimeisellä lenkillä niukasti Kiprichenko taakse neljänneksi. Myös Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo hiihtivät kymmenen parhaan joukkoon. Kahdeksanneksi sijoittunut Roponen hiihti tuttuun tapaan nousujohteisesti ja nosti sijoitustaan kisan loppua kohti.