Suomalaiset naisaiturit ennätysmurskajaisissa PM-kisoissa - Kristiina Haloselta hieno ennätysparannus


Naisten pitkien aitojen Suomen kaikkien aikojen tilastoa myllättiin kovalla kädellä yleisurheilun PM-kisoissa Malmössa.
Veijo Vaakanainen: 18.05.2024 18:15Yleisurheilu
Suomalaiset naisaiturit ennätysmurskajaisissa PM-kisoissa - Kristiina Haloselta hieno ennätysparannus
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Yleisurheilun Pohjoismaiden mestaruuskisat Malmössä käynnistyivät suomalaisnäkökulmasta hienosti, kun naisten 400 metrin aidoissa kaikki suomalaiset paransivat omia ennätyksiään. Kovimmasta suorituksesta vastasi Kristiina Halonen, joka nappasi PM-hopeaa hienolla ajalla 55,99.

Halosen aiempi ennätys oli toissa vuonna Eugenen MM-kisojen alkuerissä juostu tulos 56,68, eli Lappeenrannan Urheilu-Miesten aituri lohkaisi ennätyksestään kerralla reilusti yli puoli sekuntia. Suomen kaikkien aikojen tilastossa Halonen nousi neljänneksi. Häntä nopeammin aidatun ratakierroksen ovat painelleet ainoastaan Viivi Lehikoinen, Tuija Helander ja Petra Stenman.

Halosen vanavedessä myös Hilla Uusimäki paranteli kahdeksan vuotta vanhaa ennätystään lukemiin 56,28. Suomalaisten hienon kokonaissuorituksen täydensi Aada Aho, joka juoksi uudeksi ennätyksekseen ajan 56,96. Uusimäen aika on Suomen tilaston viides ja Ahon noteeraus kymmenes.

Sekä Halonen että Uusimäki ovat toistaiseksi hyvissä asemissa Rooman EM-kisojen rankingissa. Molemmilla on lisäksi hyvät mahdollisuudet rikkoa kisojen suora tulosraja 55,70.

Malmössä on nähty myös muita varsin hyviä suomalaissuorituksia. Tuomas Kaukolahti paranteli asemiaan EM-rankingissa voittaen miesten kolmiloikan kelpo tuloksella 16,19. Naisten 400 metrillä Mette Baas avasi kautensa kolmossijalla ja tuloksella 53,20. Naisten satasen alkuerissä Lotta Kemppinen ja Petra Häggqvist etenivät loppukilpailuun myötätuulituloksilla 11,36 ja 11,56.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta