Tuntematon etiopialainen hätyytteli naisten maratonin ME:tä Valenciassa


31-vuotias etiopialainen Amane Beriso paineli elämänsä juoksun Valenciassa ja paransi kuusi vuotta vanhaa ennätystään lähes kuusi minuuttia.
Veijo Vaakanainen: 04.12.2022 11:44Yleisurheilu
Tuntematon etiopialainen hätyytteli naisten maratonin ME:tä Valenciassa
Olavi Kaljunen / trackpic
Valenciassa juostiin sunnuntaina hurja maratonkilpailu, jossa hätyyteltiin jopa Brigid Kosgein vuonna 2019 juoksemaa maailmanennätystä 2.14.04. Varsin tuntematon etiopialainen Amane Beriso voitti kilpailun ajalla 2.14.57. Hänen aiempi vuonna 2016 juoksema ennätyksensä oli 2.20.48.

Kilpailun suurin mielenkiinto kohdistui ennen kilpailua 5000 ja 10 000 metrin sekä puolimaratonin ME-naiseen Letesenbet Gideyhin, joka teki kisassa maratondebyyttinsä. Gidey juoksikin maratonhistorian nopeimman debyyttituloksen 2.16.51 ja sijoittui toiseksi, vaikka ei lopussa pystynytkään vastaamaan Berison vauhtiin.

Vielä 30 kilometrin kohdalla Gidey ja Beriso olivat ME-vauhdissa, mutta 35 kilometrin kohdalla Gidey joutui jättäytymään Berison tahdista. Viimeisten reilun seitsemän kilometrin aikana myös Berison tahti hieman hyytyi ja ME:stä jäätiin 53 sekuntia.

Miesten kisan Valenciassa voitti Kenian Kelvin Kiptum reittiennätyksellä 2.01.53. Kiptumin aika on Gideyn tapaan historian nopein maratondebyytti.

Hokan juoksukengät nyt edullisesti


Hoka One One juoksukengät sopivat, niin kilpajuoksijoille kuin sunnuntain lenkkeilijöille. Katso Hokan uusin mallisto ja tilaa omasi!

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta