Nea Lento pituushypyn pronssille Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla

17-vuotias Nea Lento jatkoi Suomen menestyskulkua alle 18-vuotiaiden EYOF-kisoissa Azerbaidzanin Bakussa voittamalla pituushypyssä pronssia.
Etusuora: 25.07.2019 19:47Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Nea Lento
Tampereen Pyrinnön 17-vuotias hyppylahjakkuus Nea Lento jatkoi Suomen menestysputkea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla hypättyään pituushypyssä kolmanneksi tuloksella 598. Aiemmin illalla Suomen menestysjuhlat käynnisti seitsenottelun voittoon otellut 16-vuotias Saga Vanninen, joka edustaa niinikään Tampereen Pyrintöä.

Finaalisarjan parhaansa Lento hyppäsi viimeisellä kierroksella. Lento oli pitkään kiinni kultamitalissa ja johti finaalia ennen viimeistä kierrosta, mutta kaksi naista pystyi venyttämään viimeisillä hypyillään Lennon ohi.

Kultaa pituuskisassa voitti ukrainan Mariia Horielova tuloksella 621. Toiseksi finaalissa leiskautti Norjan Mia Lien tuloksella 615.

Lento lähti finaaliin yhtenä suosikeista hypättyään karsinnan kakkoseksi tuloksella 603. Karsinnan ykkönen oli myötätuulituloksen 627 hypännyt Lien. Kauden tilastoissa Lento oli ennen finaalia ykköspaikalla ennätystuloksellaan 621. Hallissa Lento on hypännyt vielä kolme senttiä pidemmälle 624. Ikäluokan Euroopan kausitilastossa Lento on jaetulla kuudennella sijalla.

Lennon mitali oli Suomelle näiden olympiafestivaalien kolmas. Vannisen lisäksi Suomelle toi mitalin 100 metrillä hopeaa juossut Johanna Kylmänen.