Kläbo piti Ustiugovin takanaan Oberstdorfin takaa-ajossa


Johannes Hösflot Kläbo piti Sergey Ustiugovin takanaan Oberstdorfin takaa-ajossa Tour de Skin viidennessä osakilpailussa ja voitti kilpailun 0,4 sekunnin erolla venäläiseen.
Etusuora: 03.01.2019 15:25Hiihto
Kläbo piti Ustiugovin takanaan Oberstdorfin takaa-ajossa
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Oberstdorfin miesten takaa-ajokilpailu oli kissa ja hiiri -leikkiä Johannes Hösflot Kläbon ja Sergey Ustiugovin välillä. 15 sekunnissa keulassa ladulle lähtenyt Kläbo tuli nopeasti Ustiugovin kiinni ottamaksi. Kaksikko hiihti sitten koko kilpailun yhdessä Ustiugovin pitäessä pääosin kärkipaikkaa. Hän ei kuitenkaan saanut Kläboa tippumaan kyydistään kovasta yrityksestä huolimatta. Kläbo tuli kärkipaikalla viimeiseen nousuun eikä antaneet venäläisen enää yllättää itseään, vaan kiriä ykkösenä maaliin. Voitollaan Kläbo säilytti Tourin kärkipaikan. Eroa kakkosena olevaan Ustiugoviin on vain 5,4 sekuntia.


Tulokset - Oberstdorf miesten takaa-ajo (v) 15 km 3.1.2019


SijaKilpailijaAikaero
1.Johannes Hösflot Kläbo 🇳🇴35.07.5
2.Sergei Ustiugov+0.4
3.Alexander Bolshunov+1.08.2
4.Sindre Bjoernestad Skar 🇳🇴+1.41.5
5.Simen Hegstad Kruger 🇳🇴+1.42.5
6.Francesco De Fabiani 🇮🇹+1.56.9
7.Calle Halfvarsson 🇸🇪+1:57.4
8.Finn Haagen Krogh 🇳🇴+1:58.3
9.Andrey Melnichenko+1.59.2
10.Clement Parisse 🇫🇷+2.00.2Etusuoran ennakko kilpailuun:Oberstdorfin keskiviikkoisesta miesten yhteislähtökilpailusta muodostui odotetun tylsähkö, kun kaoottiseessa kelissä vauhdinpitäjää ei löytynyt ja kilpailu meni ryhmässä hiihtelyksi. Myös torstain 15 km takaa-ajo (v) hiihdetään tämänhetkisen säätiedotuksen mukaan mahdollisesti lumisateessa.

Norjan leirissä kuhisee


Miesten Tour de Skistä on muodostumassa Norjan ja Venäjän välinen maaottelu. Takaa-ajoon lähtee kärkipaikalta sprintteri Johannes Hösflot Kläbo, joka saa 15 sekuntia peräänsä Sergei Ustjugovin. Kolmantena matkaan olisi lähtenyt Emil Iversen, mutta norjalainen ilmoitti pysyvänsä suunnitelmassaan, että Tour on hänen osaltaan ohi neljän osakilpailun jälkeen.

Norjan medioissa tätä ei ole katsottu hyvällä ja keskeyttämistä pidetään ylimielisenä, kun Iversen oli näinkin hyvissä asemissa kokonaiskisan suhteen. Myös Kläbon jatko on puhuttanut. Hän kuitenkin sanoi keskiviikon kisan jälkeen NRK:lle, että on aikeissa startata torstain takaa-ajoon.

Venäläisillä luistaa


Tuskin kenellekään hiihdon ystävälle tulee yllätyksenä, että venäläiset ovat loistaneet tällä kaudella. Miesten puolella henkilökohtaisen maailmancup-voiton ovat voittaneet Aleksander Bolshunov, Evgeniy Belov sekä Ustjugov.

Myös Tourin tilanne näyttää venäläisittäin hyvältä, kun Ustjugov lähtee toisena takaa-ajoon ja Bolshunov kolmantena 46 sekuntia Kläbon perään.

Torstaista saattakin muodostua venäläisjuhlat. Kläbo tuskin tulee kauaa hiihtämään kärjessä ennen kuin Ustjugov ajaa norjalaisen kiinni. Kaksikon takaa tulee kovaa myös Bolshunov, joka saattaa hyvinkin saavuttaa norjalaisen, mikäli hän ei jaksa roikkua Ustjugovin kyydissä.

Edellä mainitun kolmikon perään lähtee norjalaiskaksikko Sindre Björnstd SkarSimen Hegstad Kruger, minuutin ja 20 sekuntia Kläbon perään. On vaikea nähdä, että niin kaukaa enää voittotaisteluun yllettäisiin.

Suomalaiset kohti lentokenttää


Suomen jo ennestään pieni miesten Tour de Ski -joukkue on kutistunut olemattomaksi. Keskiviikkona kohtalaiset hiihdot esittäneet Ristomatti Hakola (20:s) ja Lauri Vuorinen (37:s) keskeyttävät Tourin ja palaavat Suomeen harjoittelemaan.

Kolmas Suomen joukkueeseen kuulunut mieshiihtäjä oli Matti Heikkinen, mutta hän keskeytti jo aikaisemmin. Edelliskerran kukaan suomalainen mieshiihtäjä ei hiihtänyt Touria läpi vuosina 2015 ja 2011.

Tour de Skin miesten kokonaistilanne


Miehet (4/7 osakilpailua)

SijaKilpailijaAikaero
1.Johannes Hösflot Kläbo 🇳🇴1:20:08.0
2.Sergei Ustiugov+15
4.Alexander Bolshunov+46
4.Sindre Bjoernstad Skar 🇳🇴+1.20
5.Simen Hegstad Krueger 🇳🇴+1.21
6.Didrik Toenseth 🇳🇴+1.40
7.Calle Halfvarsson 🇸🇪+1.54
8.Francesco De Fabiani 🇮🇹+2.00
9.Finn Haagen Krogh 🇳🇴+2.03
10.Andrey Melnichenko+2.09

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta