Peiponen kymmenes EM-maastoissa


Etusuora: 13.12.2015 16:28Yleisurheilu
Peiponen kymmenes EM-maastoissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Johanna Peiponen sijoittui kymmenenneksi EM-maastojen naisten kilpailussa Ranskan Hyeresissä. Kahdeksan kilometrin kilpailun voitti Hollantia edustava etiopialaistaustainen Sifan Hassan ajalla 25.47. Toiseksi sijoittunut britti Kate Avery jäi voittajasta kahdeksan sekuntia ja kolmanneksi juossut norjalainen Karoline Bjerkeli Grøvdahl kymmenen sekuntia. Peiposen aika oli 26.36.

- Näin jälkeenpäin voi sanoa, että taisin lähteä alussa pikkuisen liian kovaa. En uskonut, että Hassan jaksaa loppuun asti. Olin katsonut, että Gemma Steel ja Kate Avery ovat juoksun suosikit, Peiponen totesi SUL:n tiedotteessa.

Steel (GBR) sijoittui kisassa kahdeksanneksi. Peiponen nousi joukon kärkeen reilun kilometrin juoksun jälkeen ja pysyi sitten kymmenen joukossa loppuun asti.

- Hyydyin vähän sinä jossain välissä. En uskaltanut lähteä repimään. En ollut niin itsevarma. Juoksin sellaista vauhtia, jota tiesin jaksavani maaliin asti, Peiponen kertaili.

Suomalaisista vain Annemari Sandell on sijoittunut EM-maastojen historiassa korkeammalle kuin Peiponen sunnuntaina. Konkari Sandell oli mukana myös sunnuntain kisassa ja sijoittui 56:nneksi.

- Ei tämä ollut kunnon mukainen suoritus. Poskionteloni ovat turvonneet ja tukossa. Olen menossa operaatioon vielä ennen joulua, Sandell sanoi.

Sandell yrittää rikkoa Rion olympialaisten tulosrajan huhtikuussa Rotterdamin maratonilla. Helmikuussa naisen suunnitelmissa on puolimaratonilla kilpaileminen.

Wallenius juoksi kahdenkympin sakkiin

19-vuotiaiden naisten 4,1 kilometrin kisan voitti hieman yllättäen Saksan Konstanze Klosterhalfen. Hopealle sijoittui Harriet Knowles-Jones (GBR) ja pronssille Alina Reh (GER). Suomen Noora Wallenius teki nousujohteisen kisan ja sijoittui 20:nneksi 46 sekuntia voittajalle jääneenä.

- Voin mielestäni olla tuohon tyytyväinen. Siitä tuli sellainen kiihtyvä juoksu, jota tavoittelin, Yhdysvalloissa opiskeleva Wallenius sanoi.

- Tammikuussa alkavalla hallikaudella juoksen kaikkia matkoja mailista 5000 metriin. Tavoite on saada ensi alkuun pari hyvää kilpailua ja katsoa sitten oman konferenssin mestaruuskisoissa missä mennään. Sieltä lähden hakemaan hakemaan ennätyksiä.

Miesten mestaruus Turkkiin

Turkkia edustava kenialaistaustainen Ali Kaya vei helposti miesten 10,1 kilometrin matkan voiton. Seuraavat neljä sijaa menivät Espanjan juoksijoille. Sijoilta 2-9 löytyi vain Espanjan ja Ranskan juoksijoita. Kymmenenneksi sijoittui Ruotsin David Nilsson.

19-vuotiaiden miesten mestaruuden voitti Italian Yemaneberhan Crippa ja 22-vuotiaiden miesten sarjassa ykkönen oli Ison-Britannian Jonathan Davies. 22-vuotiaiden naisten kisan voitti Belgian Louise Carton.

EM-maastojen tulokset
Kaupallinen yhteistyö

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi.

  • Kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä
  • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
  • Näytteenotto käy hetkessä ja tulokset yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -palveluun