Pituushypyn olympiavoittaja kuollut


Harri Piironen: 29.12.2015 12:05Yleisurheilu
Pituushypyn olympiavoittaja kuollut
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Puolalainen pituushypyn olympiavoittaja Elzbieta Dunska-Krzesinska on kuollut viime yönä pitkäaikaiseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 81-vuotias.

Dunska-Krzesinska voitti pituushypyn olympiakullan Melbournen olympialaisissa 1956 tuloksella 635, joka sivusi hänen aiemmin samana syksynä Budapestissa ponnistamaansa maailmanennätystä. Uran toinen olympiamitali tuli Roomasta 1960, missä tulos 627 riitti pituusfinaalissa hopealle kymmenen senttiä Neuvostoliiton Vera Repkinan takana. Euroopan mestaruusmitalit puolalainen saavutti Bernissä 1954 (pronssia) ja Belgradissa 1962 (hopea).

Dunska-Krzesinskan ensimmäinen olympiaesiintyminen nähtiin jo Helsingissä 1952, missä tuloksen 565 ponkaissut 17-vuotias puolalainen sijoittui 12:nneksi. Hänen valmentajansa ja aviomiensä Andrzej Krzesinski oli kahdestoista seiväshypyssä Rooman olympialaisissa 1960.

Elzbieta Dunska-Krzensinskalla oli tutkinnot sekä hammaslääketieteestä että valmennuksesta. Elämänsä myöhemmissä vaiheissa hän asui Yhdysvalloissa.

Lähde: Puolan olympiakomitea

Elzbieta Dunska-Krzesinskan hyppäämistä:

https://www.youtube.com/watch?v=Uta6urtVaB8
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta