Näkökulma: Poikkeusaikojen kisalajeja pitää järjestää myös jatkossa


Yleisurheilussa on järjestetty tänä kesänä poikkeuksellisia kilpailuja, joista olisi syytä poimia kilpailumuotoja myös tulevien kausien kilpailuihin.
Joona Klemi: 12.06.2020 20:00Yleisurheilu
Näkökulma: Poikkeusaikojen kisalajeja pitää järjestää myös jatkossa
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Nooralotta Neziri
Vajaat pari viikkoa kestänyt yleisurheilukausi on tarjoillut jo lukuisia Suomen ennätyksiä. Monet näistä on toki tehty juoksumatkoilla, jotka eivät kuulu normaalisti kilpailujen lajivalikoimaan.

Kilpailuiden järjestäjiltä nämä poikkeukselliset matkat ovat siis olleet onnistunut kokeilu. Esimerkiksi Elmo Lakan ja Oskari Mörön kohtaamisella 200 metrin aidoissa mutusteltiin jo kauan ennen kilpailua. Myös naisten pika-aituritähtien Nooralotta Nezirin ja Annimari Korteen kilpailua vastaavalla matkalla odotettiin innolla.

Myös urheilijat ovat pääosin pitäneet näistä kilpailuista. Esimerkiksi Suomen ennätyksen juossut Neziri kertoi Ylelle, että oman nimen näkeminen ennätyskirjoissa piristää aina. Yhä harjoituskautta vetävälle naiselle kilpailu toimi samalla myös hyvänä nopeuskestävyysharjoituksena.

Paras veto vaihtoehtoisten lajien osalta on vieläpä tulossa – nimittäin naisten 3-ottelu! Jyväskylän Motonet GP:n ohjelmaan kuuluva laji kokoaa yhteen yhden Suomen tämän hetken kuumimman lajin parhaat urheilijat. Tähän asti ottelijat ovat päässeet esille lähinnä Kalevan kisoissa, joten tarvetta kyseiselle kilpailumuodolle on eittämättä myös jatkossa.

Kaiken nähdyn, kuullun ja kirjoitetun jälkeen on vaikeaa keksiä perusteluita sille, miksei myös poikkeuksellisia juoksumatkoja kannattaisi järjestää tulevina vuosina, ainakin kausien alussa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta