Olympiavoittaja Robert Shavlakadze on kuollut

Korkeushypyn olympiavoittaja Shavlakadze kuollut


Korkeushypyssä olympiakullan Roomassa 1960 saavuttanut Robert Shavlakadze on kuollut 86-vuotiaana.
Etusuora: 05.03.2020 08:14Yleisurheilu
Korkeushypyn olympiavoittaja Shavlakadze kuollut
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Neuvostoliittoa urheilu-urallaan edustaneen georgialaisen Robert Shavlakadzen poismenosta tiedotti Georgian yleisurheiluliitto keskiviikkona.

Shavlakadzen voittotulos oli silloinen olympiaennätys 216, jonka hyppäsi myös finaalissa toiseksi sijoittunut toinen neuvostoliittolainen Valeri Brumel. Georgialaisesta tuli ensimmäinen eurooppalainen miesten korkeushypyn olympiavoittaja.

Vuoden 1962 EM-kisoissa Belgradissa Shavlakadze sijoittui kolmanneksi ja pari vuotta myöhemmin Tokion olympiafinaalissa viidenneksi. Hänen ennätyksensä oli 217 vuodelta 217.

Uransa jälkeen työskenteli valmentajana Georgian ohella myös Kongossa sekä oli liikuntakasvatuksen professori kotimaassaan sijaitsevassa maatalousyliopistossa.

Lähde

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset