Ruhpolding: Naisten yhteislähtö – Kenelle heitetään suosikin viitta?


Ruhpoldingin ampumahiihtoviikonloppu huipentuu yhteislähtöihin. Miesten kilpailu hiihdetään kello 13:15 ja naisten 15:40. Seuraavan kerran kilpaillaan maailmancupin merkeissä jo ensi viikolla Antholz-Anterselvassa.
Etusuora: 20.01.2019 09:29Ampumahiihto
Ruhpolding: Naisten yhteislähtö – Kenelle heitetään suosikin viitta?
By Andrew Fedorov [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons
Ruhpoldingin maailmancupin naisten 12.5 kilometrin yhteislähtöön on vaikea nimittää yhtä selkeää suosikkia. Alkukaudella loistaneiden Kaisa Mäkäräisen ja Dorothea Wiererin meno on hieman ailahdellut viimeisimmissä kilpailuissa, mikä on myös aivan inhimillistä. Sen sijaan tukkoista alkukautta viettänyt Anastasia Kuzmina on noussut kauden edetessä uudelle tasolle. Myös Lisa Vittozzi on äitynyt komeaan podiumputkeen.

Mäkäräinen ja Vittozzi välipäivien voimin lähtökarsinaan


Lauantaina Ruhpoldingissa kisattiin naisten viestien merkeissä. Kilpailussa oli mukana lähestulkoon kaikki ykkösnimet lukuun ottamatta Mäkäräistä ja Vittozzia, jotka viettivät välipäivää.

Vittozzi ja Mäkäräinen lähtevät sunnuntain kisaan hyvin erilaisista asetelmista, sillä italialaisella on allaan hieno onnistumisten sarja, kun Oberhofista napsui kaksi voittoa ja Ruhpoldinginkin sprintissä Vittozzi sijoittui toiseksi. Vittozzi lähtee kilpailuun hyvällä itseluottamuksella ja vielä kilpakumppaneihin verrattuna tuorein jaloin, mikä tekee italialaisesta vaikean vastustajan sunnuntaina.

Sen sijaan Mäkäräisellä on ollut pienoisia murheita Ruhpolding-viikonlopun alla. Suomalainen on viimeisimmissä kilpailuissa kadottanut ampumavirettään ja tuoreimpana uutisena Mäkäräinen on hieman valitellut selkävaivoistaan. Lähtökohdat kilpailuun eivät ole optimaalisimmat, mutta hallitsevalla maailmancup-voittajalla on hiihtovauhti ollut totutun kovaa ja vielä kun ammuntavire löytyy, on peli täysin auki.

Kuzmina on palannut tasolleen – Dahlmeierillä tutut ongelmat


Anastasia Kuzmina oli alkukaudesta kuin varjo entisestään, mutta totuttuun tapaan slovakki on löytänyt kuntonsa kauden edetessä. Kuzmina lähtee yhteislähtökisaan torstain pikakisavoitto vyöllään ja myös lauantain viestissä Kuzmina suoriutui mainiosti. Toisaalta viestissä hän joutui ankkurina pistämään täyden höyryn päälle kahmiessaan maalleen sijoja.

Laura Dahlmeier kilpailee fanaattisen kotiyleisön edessä. Saksalainen oli alkukaudesta maailmancupin kilpailusta pois, kun hän oli sairastellut kauden avauksen alla. Viimeisimmissä kilpailuissa ennen vuodenvaihdetta Dahlmeier näytti jo saaneen juonesta kiinni, kunnes sairastelut jälleen alkoivat ja hän joutui jättämään Oberhofin kisat väliin. Dahlmeier palasi maailmancup-sirkukseen Ruhpoldingin pikakisassa, mutta hiihtovauhti oli aivan kateissa. Myös lauantain viestissä meno oli tukkoista ja sunnuntain yhteislähtökisaan on vaikea nähdä, että hän olisi täydessä terässä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta