Kato käy: Karlsson, Andersson & Halfvarsson eivät hiihdä Davosissa - Tässä Ruotsin joukkue viikonlopun maailmancupiin


Ruotsin Davosin joukkueesta puuttuu useita huippunimiä.
Etusuora: 13.12.2022 15:17Hiihto
Kato käy: Karlsson, Andersson & Halfvarsson eivät hiihdä Davosissa - Tässä Ruotsin joukkue viikonlopun maailmancupiin
Kuva: Vilma Laaksonen (Ruka Nordic -kuvapankki)
Dahlqvist, Svahn, Sundling.
Ruotsi julkaisi tiistaina joukkueensa Davosin maastohiihdon maailmancupiin, joka hiihdetään tulevana lauantaina ja sunnuntaina Sveitsin alpeilla 1500 metriä meren pinnan yläpuolella. Ruotsin joukkueessa ovat mukana muun muassa Maja Dahlqvist, Johanna Hagström ja William Poromaa, mutta huomio kiinnittyy kuitenkin poissaoleviin urheilijoihin.

Ruotsin kokoonpanossa on käynyt kato, sillä joukkueesta puuttuvat muun muassa Beitostölenissä viime viikonloppuna kilpailleet huippunimet Frida Karlsson ja Calle Halfvarsson. Lisäksi rosterista uupuvat jo Beitostölenistä vetäytynyt sprinttihirmu Emma Ribom ja koronaan aiemmin sairastunut Ebba Andersson.Myöskään koko alkukauden sivussa ollutta sprintin olympiavoittajaa Jonna Sundlingia tai voitokkaan paluun kilpaladuilla kansallisissa kisoissa tehnyttä Linn Svahnia ei nähdä Davosissa. Svahn olisi valittu Davosiin, mutta hän halusi mieluummin kilpalla Östersundin Skandinavia Cupissa.

Maailmancupin kokonaiskilpailun kannalta poisjäännit ovat merkittäviä, sillä uuden pistelaskun myötä pisteiden kerääminen mahdollisimman monesta kilpailusta on tärkeää. Karlsson on ennen Davosia kokonaiscupissa toisena ja distanssicupin kärjessä.

Poissaolot avaavat mahdollisuuksia uusille nimille ja Davosissa Ruotsin edustusasun pukevat ylleen muun muassa Ski Classics -sarjaa dominoinut Ida Dahl ja maailmancupia viimeksi lähes neljä vuotta sitten hiihtänyt 30-vuotias Frida Erkers.

Davosissa hiihdetään lauantaina vapaan hiihtotavan sprintit ja sunnuntaina 20 km (v) väliaikalähdöt.🇸🇪 Ruotsin joukkue Davosin maailmancupiin


NaisetMiehet
Ida DahlSimon Andersson
Maja DahlqvistEdvin Anger
Frida ErkersGustaf Berglund
Johanna HagströmJens Burman
Ingrid HallquistJonas Eriksson
Jenny LarssonJohan Häggström
Lovisa ModigOlof Jonsson
Jenny SolinAnton Persson
 William Poromaa
 Eric Rosjö

Maja Dahlqvist ja Anton Persson ovat sairastuneet eivätkä hiihdä Davosissa.

Katso myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta