Historiallinen päätös - miehille ja naisille samat hiihtomatkat maailmancupiin


FIS päätti kevätkokouksessaan, että ensi kaudesta lähtien miehet ja naiset hiihtävät maailmancupissa samat matkat: 10, 20 ja 50 kilometriä.
Veijo Vaakanainen: 18.05.2022 20:57Hiihto
Historiallinen päätös - miehille ja naisille samat hiihtomatkat maailmancupiin
Kansainvälinen hiihtoliitto FIS teki tänään historiallisen päätöksen miesten ja naisten hiihtomatkojen yhtenäistämisestä maastohiihdon maailmancupissa. Jo tulevalla maailmancup-kaudella sekä miehet että naiset kilpailevat sprintissä, 10 kilometrillä, 20 kilometrillä ja 50 kilometrillä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Iivo Niskasen bravuurimatka miesten 15 kilometrin perinteisen väliaikalähtö katoaa maailmancupin ohjelmasta ja korvataan 10 kilometrin kilpailulla. Miesten skiathlon puolestaan lyhenee kymmenellä kilometrillä ja naisten vastaava matka pitenee viidellä kilometrillä, kun jatkossa molemmat sukupuolet hiihtävät 10 + 10 kilometriä. Naisten 30 kilometrin kilpailu puolestaan korvautuu 50 kilometrin kilpailulla.

Muutokset koskevat toistaiseksi vain hiihdon maailmancupia. FIS tekee ensi kevään kokouksessaan päätöksen siitä, tulevatko muutokset myös arvokisojen ohjelmistoon. Tulevana talvena Planican MM-kisoissa hiihdetään siis vielä perinteisellä ohjelmalla. Aikaisintaan muutokset voisivat tulla arvokisoihin Trondheimissa 2025.

Lähde: FIS:n tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta