Samuel Purola kilpaili maanantaina Tukholman Sätrassa hienoin tuloksin.
Etusuora: 04.02.2019 21:49Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Samuel Purola
Samuel Purola rikkoi 60 metrin EM-rajan (6,72) maanantaina Tukholmassa. Purola juoksi alkuerissä 6,75, kunnes finaalissa oululainen kellotti ennätyksensä 6,67. Tulos on 19-vuotiaiden Suomen ennätys. Purolan aiempi 60 metrin ennätys oli 6,75 juostuna viime vuonna.

Finaalissa Purola sijoittui toiseksi. Kisan voitti Iso-Britannian Confidence Lawson ajalla 6,64.

Purolan maanantainen tulos oikeuttaa Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenteen sijaan. Matkan Suomen ennätys on Markus Pöyhösen nimissä – 6,58.

Myös Sara Kuivisto kilpaili maanantaina Tukholman Sätrassa. Kuivisto juoksi 800 metrillä kolmanneksi ajalla 2.06,19. EM-raja on 2.05,00.

Suomen kaikkien aikojen tilasto (60 metriä, halli)