Seiväshyppääjät tavoittelevat kärkituloksia Pajulahdessa


Kotimainen hallikausi on käynnistymässä. Seiväshyppääjät kilpailevat viikonloppuna Pajulahden talvikarnevaaleilla.
Etusuora: 11.01.2019 11:59Yleisurheilu
Seiväshyppääjät tavoittelevat kärkituloksia Pajulahdessa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Urho Kujanpää
Pajulahden lauantaisen kilpailun ykkösnimet ovat viime kesän EM-edustajat Tommi Holttinen ja Urho Kujanpää. Holttinen ylitti hallikauden kärkituloksen 525 Somerolla pari viikkoa sitten ja hallitseva Suomen mestari Kujanpää ylitti Tampereella 515 päivää aikaisemmin. Holttinen ja Kujanpää ovat molemmat hypänneet ennätyksekseen 555. Maaliskuisten Glasgow'n EM-hallien tulosraja on 565.

Tampereella 505 ylittänyt Santtu Koskiaho ja Somerolla 485 taivuttanut Eetu Turakainen ovat myös mukana Pajulahdessa. Koskiaho on parhaimmillaan hypännyt 520 ja Turakainen 535.

Naisten A-kilpailua lauantaina tähdittävät Saga Andersson ja Minna Nikkanen. Kesällä 2017 ennätyksensä 442 hypännyt Andersson pitää hallussaan hallikauden kärkitulosta 425, joka ylittyi Somerolla joulukuun lopussa. Samaisessa kilpailussa 11-kertainen Kalevan kisojen voittaja Nikkanen jäi tulokseen 395, kun parhaimmillaan hän on ylittänyt 461. Naisten seipäässä EM-hallien tulosraja on 450.

Suomen hallitilaston kakkosena tällä hetkellä on nelisen viikkoa sitten Oulussa tasan neljä metriä ylittänyt Henriikka Könönen, joka on myös mukana Pajulahden kilpailussa. Oululaisen Könösen ennätys on viime kesänä ylittynyt 410. Könönen ja Saga Andersson kilpailevat Pajulahdessa myös perjantain leirikilpailussa.

Suomen kärkinimistä Aino Siitonen avaa hallikautensa Pajulahdessa. Helsinkiläishyppäjän ennätys 430 on kolmen vuoden takaa.

Seiväshypyn talvikarnevaaleilla eri-ikäisten kilpailuja, ryhmäharjoituksia ja luentoja on tarjolla perjantaista sunnuntaihin. Lauantaina julkistetaan myös Seivästallin ry:n Hall Of Fame -valinta.

Hallitseva Suomen mestari ja SE-nainen Wilma Murto leireilee Australiassa ja avaa kilpailukautensa Perthissä lauantaina.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta